Na motosusretu Staaarih rokera Urban, Hladno pivo...

Defile s jednog od prošlogodišnjih susreta (T. KOCIJANČIĆ)
Defile s jednog od prošlogodišnjih susreta (T. KOCIJANČIĆ)

Trinaesti po redu motosusret u organizaciji MK-a Staaari rokeri, jedan od najbolje organiziranih i najposjećenijih u ovom dijelu Europe, održat će se u kampu Stella Maris od danas do nedjelje. Program započinje obilaskom dvaju poznatih vinskih podruma i partyjem dobrodošlice uz Dee Jaya Yankee.

Sutra je predviđen posjet novootvorenoj pivovari i pivnici San Servolo u Bujama, a navečer koncerti Damira Urbana, Hladnog piva i riječkog Keopsa te mladih umaških grupa Meant To Be i Versus.

Subota je rezervirana za impresivni bikerski defile Umagom i okolicom od 15 sati, druženje s građanima i fotografiranje na Novoj obali te poslijepodnevne motoigre. Glavna atrakcija na pozornici iste će večeri biti najbolji Queen tribute band u Europi - Queen Real Tribute Band iz Beograda. Nastupit će i mladi Slovenci Stillout, umaška Aenema - cover band grupe Tool, Slainte Ol Friend iz Slovenije koji izvodi irsku glazbu u stilu The Pogues i Twin Rock iz Zagreba s bivšim članovima grupa Zvijezda, Drugi Način, Sunce i Telphone Blues Band.

Druženje će kompletirati nezaobilazni erotic show i ponuda ića i pića. A, kako su Staaari rokeri poznati po svom humanitarnom angažmanu, tako će i ove godine sav prihod od ulaznica, u koordinaciji s Gradom Umagom, biti doniran obiteljima s djecom čije je liječenje financijski zahtjevno.

Predsjednik kluba Renato Radin Rošo veli da susret već tradicionalno organiziraju u drugom vikendu mjeseca svibnja te da su uz proteklih 12 godina u dobrotvorne svrhe donirali 570 tisuća kuna. Donirani je novac iskorišten za kupnju mamografa za umaški Dom zdravlja i pomoć pri liječenju teško oboljelih mališana i unesrećenih bajkera.

- Upravo je organiziranje humanitarnih akcija za pomoć potrebitima jedan od glavnih zadataka našeg motokluba koji je osnovan u travnju 2001. u tadašnjem American baru u Stella Marisu. Klub je iniciralo petnaestak zaljubljenika u dva kotača, koji su odlučili organizirano dijeliti strast prema motorima i svemu što ih okružuje. Njegov je naziv odraz životnog iskustva i afiniteta bikera koji su tada svi imali više od 40 godina, a ciljevi su promicanje motokulture, obuka mladih članova o ponašanju na cesti, predstavljanje Umaga, Istarske županije i Hrvatske kao turističkih motodestinacija te organiziranje motosusreta. Kvaliteti rada su doprinijeli i prostori u bivšoj vojarni, koje koristimo zahvaljujući Gradu Umagu, rekao je Rošo.

Dnevna ulaznica za posjetitelje koji dolaze bez motora košta 50 kuna, a u kampu će se moći razgledati motori, kupiti motooprema i koristiti usluge tatoo i piercing majstora. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter