Na "modrima" je veći pritisak

Teško je stalno mijenjati pozicije - Jure Obšivač (M. ANGELINI/arhiva)
Teško je stalno mijenjati pozicije - Jure Obšivač (M. ANGELINI/arhiva)

Okončana je treća, ujedno i posljednja prvenstvena stanka u polusezoni uvjetovana reprezentativnim obavezama te se hrvatski nogometaši opet okreću uobičajenim obavezama.

Iznimka nisu ni igrači Istre 1961 pred kojima je iznimno zahtjevan period, 25 dana tijekom kojih će odraditi šest utakmica, četiri prvenstvene i dvije u Kupu. Razdoblje čiji će učinak umnogome odrediti uspješnost prvog dijela sezone "zeleno-žuti" otvaraju susretom 17. kola koji će se igrati sutra na "Drosini" s početkom u 15 sati.

Na suprotnoj strani terena stajat će igrači Dinama, kluba koji zadnjih osam godina, nakon što bi se okončalo prvenstvo Hrvatske, nikome nije gledao u leđa.

Ove dvije momčadi dosad su se deset puta u Puli borile za prvenstvene bodove. Domaćin je slavio dvaput, gosti četiri puta, a četiri su puta bodovi podijeljeni. Zadnji ogled na "Drosini" odigran je 16. ožujka ove godine i okončan je rezultatom 0:0, a kao mali kuriozitet valja spomenuti da je na njemu pravdu dijelio Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, koji će i sutra u 15 sati dati znak za početak utakmice.

- Da mi sutra netko ponudi remi, prihvatio bih ga, rekao je veznjak Istre 1961 Jure Obšivač. Odradio je on svih ovosezonskih 1.440 minuta, doseg koji je, uz petoricu golmana, ostvario samo Karlo Bručić iz Lokomotive. Mijenjao je pritom rođeni Metkovčanin pozicije, igrao na stoperu, desnom beku i zadnjem veznom, no usprkos svim tim otegotnim okolnostima i činjenici da je prvenstveno bio zadužen za destrukciju protivničke igre, Obšivač je samo jednom završio zapisan u bilježnici glavnog suca.

- Lagao bih kad bih rekao da nije teško stalno mijenjati mjesto na kojem igraš, ali takva je situacija. Na nama igračima je da se što prije prilagodimo poziciji na koju nas trener postavi i to je to, nema tu mjesta ni za kakve alibije.

Dinamo je skup kvalitetnih igrača i trebat ću biti oprezan i koncentriran bez obzira tko mi bude dolazio u susret. S druge strane, mislim da će na njima biti veći pritisak nego na nama. Oni svaku utakmicu idu na pobjedu i u njihovoj svlačionici stvorilo se takvo ozračje da je sve osim pobjede neuspjeh, veli Obšivač.

Sa Zadrom u Kupu dan ranije

Utakmica četvrtfinala Hrvatskog kupa između Istre 1961 i Zadra igrat će se na "Drosini" 26. studenog, a ne dan kasnije kako je to bilo ranije planirano. Isto tako, uzvrat u Zadru će se igrati također u utorak, 3. prosinca, umjesto u srijedu, 4. prosinca. Utanačeno je to međusobnim dogovorom klubova kako bi i Puljani i Zadrani smanjili financijske troškove. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter