Na "modre" momčad iz Kranjčevićeve, ali hrabrija

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Sve ono što su nogometaši Istre 1961 dosad ostvarili u tekućoj sezoni, rezultati koje su upisali i nivo forme koji su dostigli te realnost postavljenih ciljeva i ambicija kao i trenutačna pozicija koju zauzimaju na ljestvici, sve će to sutra biti stavljeno pred najveću moguću kušnju. Naime, s početkom u 21 sat, "zeleno-žuti" će na "Drosini" ugostiti lidera Prve HNL, "vječnog" prvaka Hrvatske Dinamo koji u Pulu stiže dodatno osokoljen gostujućom pobjedom nad albanskim prvakom Skenderbeuom kojom su si, pred uzvrat u Maksimiru sljedećeg tjedna, odškrinuli vrata Lige prvaka. Na putu prema elitnom klupskom natjecanju, i milijunima koje nosi nastup u njemu, "modrima" bi Pula trebala biti samo usputna stanica, ali na kartu da gosti danas neće glavama biti sto posto u utakmici u "zeleno-žutom" taboru nemaju namjeru igrati.

- Nakon 2:1 u Albaniji, uvjeren sam da Dinamo neće previše kalkulirati u Puli. Ne znam čega bi se trebali bojati jer, premda ću sad biti možda i malo bezobrazan, ne vidim kako bi ih Skenderbeu mogao iznenaditi na Maksimiru. "Modri" mogu mirno ući u tu utakmicu i samim tim će sigurno doći na "Drosinu" spremni da jurnu sto na sat - uvjeren je Igor Pamić, trener Istre 1961.

Današnji dvoboj bit će oplahnut daškom tradicije, jer "modri" su upravo na "Drosini", 10. svibnja 2014. godine, upisali svoj posljednji prvoligaški poraz, dok se s druge strane mogu pohvaliti i da su posljednja momčad koja se na "pulskoj bombonijeri" osladila s punim plijenom. U pokušaju da zadrži prvenstvenu nepobjedivost na "Drosini" tijekom 2015. godine, Paminjo će Dinamu suprotstaviti praktički istu momčad koja je prošlo kolo remizirala u Kranjčevićevoj, ali s jednom bitnom promjenom.

- Ono što poručujem pred utakmicu, odnosno ono što će moja momčad prezentirati, to je hrabrost i bit ćemo puno hrabriji nego što smo to dosad bili. Ne trebamo se bojati nikoga i Dinamu ćemo pokazati respekt, ali i drskost i bezobraznost kojima ćemo im nastojati nauditi na bilo kojem dijelu terena. Ne možemo igrati na individualnu kvalitetu kad su tu oni ispred nas sto godina, ali na momčadsku itekako možemo i na taj smo se način pripremali kroz cijeli tjedan - istaknuo je Pamić.

Da ne bi ispalo po principu "copy - paste", Paminjo bi u startnoj postavi s kojom je krenuo protiv Zagreba ipak mogao napraviti jednu promjenu, no nju će "skrojiti" zdravstveni bilten.

- Razmišljam da stavim Hadžića na lijevi bok iza Heistera i u tom bi slučaju na klupi završio Repić, a da li ću to i napraviti ovisit će o Hadžićevom laktu koji je ozlijedio u Rovinju. Dosta ga boli, no otišao je slikati i nije ništa puklo te očekujem da će Hadžić stisnuti zube i zaigrati - naglasio je Pamić.

Točno 499 dana nakon posljednjeg poraza pod okriljem MAXtv Prve lige, Dinamo se još jednom vraća na "mjesto nesreće".

- Da sam znao kakva serija je pred nama, tada ne bih na teren poslao tako puno mladih igrača. Naravno, šalim se. U Puli nam je uvijek teško, Istra 1961 često zna biti neugodna po nas. Tada smo nesretno doživjeli poraz, a nadam se da ćemo ovaj put nastaviti sa serijom kvalitetnih igara - poručuje trener Dinama Zoran Mamić. - Svi igrači djeluju puno opuštenije nakon povratka iz Albanije. Prije su bili jako napeti i suzdržani, ali sad je to druga priča. Pomak se osjeti, a ja se nadam da će situacija uskoro biti još bolja i kvalitetnija.

Za udarnu postavu konkuriraju svi igrači, osim pokera ozlijeđenih koji čine Arijan Ademi, Dejan Radonjić, Gordon Schildenfeld i Domagoj Pavičić. Kako se to u nogometu često kaže, Zoran Mamić ima slatke brige, pogotovo u vrhu napada, gdje su mu na raspolaganju Armin Hodžić i Angelo Henriquez. U ovom trenutku, prednost ima kapetan U-21 reprezentacije BiH. (I. CEROVAC, D. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter