Na mjestu kamenoloma u Antenalu gradit će se nova marina i luka

Kamenolom Antenal i u pozadini Novigrad (M. MIJOŠEK)
Kamenolom Antenal i u pozadini Novigrad (M. MIJOŠEK)

Od jučer pa sve do 18. ožujka bit će dostupna javnosti Studija utjecaja na okoliš planirane sanacije eksploatacijskog polja Antenal te izgradnje nautičko-turističkog kompleksa i luke. Cjelovita studija može se pogledati u maloj vijećnici Grada Novigrada (Veliki trg 1), radnim danima od 8 do 15 sati, a sažetak studije u sjedištu Istarske županije u Puli (Flanatička 29), radnim danom od 8 do 16 sati. Studija i sažetak dostupni su i na službenim web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode (www.mzoip.hr), Istarske županije (www.istra-istria.hr) i Grada Novigrada (www.novigrad.hr).

Javno izlaganje o studiji održat će se u utorak, 1. ožujka, u novigradskoj gradskoj vijećnici s početkom u 18 sati. Izlaganju će biti nazočni predstavnici investitora, tvrtke Antenal iz Novigrada, i predstavnici izrađivača studije, Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji će prikazati tehničko-tehnološke elemente projekta te mjere zaštite okoliša definirane studijom.

Svi zainteresirani mogu svoja mišljenja, prijedloge i primjedbe na Studiju utjecaja na okoliš za planirani zahvat upisati u knjige primjedbi koje se nalaze uz izložene studije ili dostaviti u pisanom obliku za trajanja javne rasprave, zaključno s 18. ožujka, na adresu: Istarska županija, Upravni odjel za održivi razvoj, 52100 Pula, Flanatička 29. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter