Na Mirogoju oproštaj od Patrika i Darija Puljića

Posljednji ispraćaj oca i sina stradalih u stravičnoj prometnoj nesreći u Zagrebu (N. Dugi/CROPIX)
Posljednji ispraćaj oca i sina stradalih u stravičnoj prometnoj nesreći u Zagrebu (N. Dugi/CROPIX)

Uz vijence od bijelih i crvenih ruža jučer su na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj ispraćeni Dario (36) i Patrik Puljić (8), otac i sin koji su u utorak kao pješaci na putu do dječakove škole poginuli u naletu vozila na nogostupu u naselju Svetice.

Tužnu povorku obitelji pratilo je dvjestotinjak ljudi, rodbina i prijatelji oca i dječaka. Bolni prizor uplakanog oca i djeda Mirka nad lijesom sina i unuka. Majka i supruga nije mogla stajati na nogama. Riječi posljednjeg pozdrava pročitala je Patrikova učiteljica u ime njegovog 2. B razreda Osnovne škole Dragutina Kušlana.

- Bili su nasmijani, skromni, jednostavni, a opet bilo je nešto u načinu na koji su se svi zajedno držali za ruke, prisjećala se Patrikova učiteljica oca i sina koji su lani u rujnu prvi put došli u školu.

Stravična tragedija Puljićevih potresla je domaću javnost i aktualizirala pitanje sigurnosti zagrebačkih prometnica za pješake. Iako se do sada nagađalo kojom je brzinom Igor Loborec (25) vozio, u službenoj prijavi navedena je procjena vještaka prema kojoj se njegova Toyota kretala oko 80 kilometara na sat prije nego li je udarila u pješake.

U izbjegavanju naleta na kamion kojim je upravljao Stjepan Brdarić, Loborec je izgubio nadzor nad svojim upravljačem. Brdarić je, prema onome što je za sada utvrđeno neoprezno skretao, dok je Loborec prebrzo vozio i izletio na nogostup. Vozilo mu se zanijelo ulijevo, a zatim udesno, te udarilo u rubnjak.

Od siline tog udarca se i zaokrenulo, porušilo stupiće između nogostupa i kolnika. Nažalost, stražnjim krajem vozila oborio je Darija i Patrika Puljića koji su se u kobnom času našli na nagostupu. Kazneni zakon za izazivanje prometne nesreće predviđa kaznu do pet godina zatvora. (V. VESIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter