Na medulinskoj rivijeri bit će ostvareno više od 2,5 milijuna noćenja

Nagrađeni medulinski iznajmljivači
Nagrađeni medulinski iznajmljivači

Pred kraj godine, a na završetku turističke sezone Turistička zajednica općine Medulin prigodno nagradi najbolje privatne iznajmljivače. Tako je bilo i utorak navečer kad su se u Pješčanoj Uvali na druženju okupili najbolji iznajmljivači i predstavnici Turističke zajednice općine Medulin. Nagrađeni iznajmljivači su Johann Barthl iz Medulina, Bruno Fernetić iz Premanture, Mevis Diana Grbavčić iz Banjola Suzana Marie Mustapić iz Pješčane Uvale, Jadranka Vukmirović iz Pomera te Matilda Debeljak iz Vinkurana i Branislav Dorđević iz Vintjana.

Pozdravljajući nazočne, direktor TZ-a Aldo Dobrovac, kazao je kako će ove godine na Medulin Rivieri biti ostvareno više od 2,5 milijuna noćenja. Od ukupnog broja ostvarenih noćenja u privatnom je smještaju prema podacima Evisitora ostvareno 650 tisuća noćenja. To je, naglasio je Dobrovac, 26 posto ukupnih noćenja, ali i promet koji ukupno ostvare neke od primorskih općina.

- Podaci kazuju da na Medulin Rivieri, u ovom trenutku svoje objekte turistima nudi čak 1.800 iznajmljivača. Drago mi je da sam direktor turističke zajednice u kojoj ima toliki broj iznajmljivača koji svojim radom i trudom, marljivo privlače velik broj turista na Medulin Rivieru. Privatni smještaj, dobra je baza iz koje mogu izrasti i mali obiteljski hoteli, ali i siguran temelj za razvoj turizma, rekao je Dobrovac.

Podsjetio je nazočne, da Turistička zajednica nagrađuje iznajmljivače po ostvarenom broju dolazaka turista i pri tom ne čine razliku među turističkim mjestima.  Naime, najveći broj dolazaka turista ostvari se u Medulinu (320 tisuća), slijede Banjole (150 tisuća), potom Premantura (80 tisuća). U Pješčanoj Uvali je zabilježeno 50 , a u Vinkuranu 33 tisuće, slijede Pomer s 14 i Vintjan s dvije tisuće dolazaka turista. Druženje iznajmljivača i predstavnika Turističke zajednice bila je prigoda da se razmijene iskustva, podjele lijepi trenuci, ali poslušaju savjeti kako bolje privući goste. Njih na Medulin Rivieri ove godine nije nedostajalo. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter