Na medulinskoj rivi održan Festival penzića

Prezentiran je i dio programa zdravstvene rekreacije (T. GRBIĆ)
Prezentiran je i dio programa zdravstvene rekreacije (T. GRBIĆ)

Drugi po redu Festival penzića održan je u srijedu na medulinskoj rivi. Bila je to prilika za druženje medulinskih i austrijskih umirovljenika koji su na festival došli iz pobratimljene općine Poels.

Domaćini su se potrudili organizirati bogat program pa su gostima između ostalog pokazali Brijune, a nije izostao ni posjet Opatiji. Na rivi su se za dobar ugođaj pobrinuli folklorna grupa Društva kulturno-umjetničkog stvaralaštva Mendula, udruge Sakramenska djeca i Zdrav život, Anelidi, crkveni zbor Banjola, Slovensko kulturno društvo Istre Pula i mješoviti pjevački zbor Encijan. Program je vodila Vesna Petrović Foškera.

Polaznice grupe rekreacije Crvenog križa prezentirale su dio iz svog bogatog programa zdravstvene rekreacije koji se u organizaciji medulinskog Crvenog križa provodi tijekom cijele godine u mjesnim odborima općine. Umirovljenici su na jednom od štandova mogli izmjeriti i tlak te dobiti korisne preventivne zdravstvene savjete.

Dobrodošlicu gostima poželjela je predsjednica tamošnje podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske Vera Vidmar.

- Dobra hrana i harmonika dovoljni su da se svi dobro osjećamo i družimo. Ne razumijemo njihov jezik, a ni oni naš, ali to nam nije bila prepreka da se izvrsno zabavljamo. O standardu umirovljenika u Austriji i Hrvatskoj nismo pričali. Nekako smo to zaobišli, jer bismo se mi samo žalili, rekla je Vidmar.

Dobrodošlicu je austrijskim umirovljenicima poželio i općinski načelnik Goran Buić, a na gostoprimstvu i izvrsno organiziranom programu zahvalila se Antonia Schneider, predsjednica sindikata umirovljenika iz Poelsa.

Nakon zabave i plesa trebalo je nadoknaditi potrošene kalorije, a to se moglo odabirom između tri menija, onog od gljiva, ribe ili mesa. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter