Na Marleri i u Kujama mogli bi se izgraditi kampovi i vile

U Uvali Kuje planirani su autokampovi (Neven LAZAREVIĆ)
U Uvali Kuje planirani su autokampovi (Neven LAZAREVIĆ)

Općinsko vijeće Ližnjana na posljednjoj je sjednici donijelo odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja građevinskog područja gospodarske proizvodne namjene Šišan jug (Službene novine Općine Ližnjan 3A/17). Zona obuhvaća 13 hektara, a planirana je južno od samog naselja Šišan, u smjeru Ližnjana, uz županijsku cestu. Dobro je prometno povezana jer se nalazi tik uz cestu koja spaja dva naselja.

Plan gotov do konca ove godine

Ližnjanski načelnik Marko Ravnić napominje da je izrada Plana povjerena pulskom Urbisu, a zona će biti gospodarske namjene, i to proizvodne, poslovno-trgovačke te komunalno-servisne. S druge strane, jedan od razloga donošenja UPU-a jest namjera Općine da financiranje projektne dokumentacije prijavi na natječaj za sufinanciranje izrade UPU-a Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

- U sjevernom dijelu zone, koji je pretežito u vlasništvu Republike Hrvatske, planira se izgradnja reciklažnog dvorišta koje po zakonu moraju izgraditi sve jedinice lokalne samouprave s više od 1.500 stanovnika. S obzirom da je riječ o zemljištu u državnom vlasništvu, zakon ostavlja mogućnost darovanja zemljišta jedinicama lokalne samouprave radi poticanja gospodarskog napretka i razvitka. Cilj nam je da nakon UPU-a riješimo imovinsko - pravne odnose s državom, te da nakon rješavanja projektne dokumentacije prijavimo izgradnju reciklažnog dvorišta na natječaj Fonda za zaštitu okoliša koji financira i do 80 posto ukupnog iznosa gradnje, objašnjava Ravnić.

Na pitanje kad bi se UPU trebao izraditi, odnosno kad se očekuje uređenje zone, Ravnić odgovara da već postoji programska osnova, pa bi Plan trebao biti donesen do kraja ove godine. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter