Na Marleri glavice kupusa umjesto zastavica za golf

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bere se zadnji karfiol - dolazi golf, naslov je kojime se još koncem 2011. u Glasu Istre najavio pocetak gradnje golf resorta na Marleri kraj Ližnjana. Karfiol, medutim, slikovito receno još nije pobran, moglo bi se zakljuciti prema onome što smo vidjeli ovih dana obilazeci podrucje na kojem je trebao stasati taj projekt. I ne samo da povrce nije pobrano, nego se zapravo još uvijek sadi, i to na zemljištu gdje bi trebali šetati igraci golfa u potrazi za lopticom i rupom u koju ce je ubaciti.

Poljoprivrednik kojeg smo zatekli kako traktorom ore po buducem golf terenu kaže da zemljište nije njegovo. Ustvari, on niti ne ore za sebe. Kaže da to cini za drugog poljoprivrednika. Na sva usta hvali kvalitetu zemlje. Pitamo ga zar se nije tu vec trebao igrati golf, a on nam šeretski rukom pokazuje na veliku oranicu i kaže: "Ca vam ovo izgleda kao igralište?".

Ograda, koju je investitor, tvrtka GTC postavio prije više od godinu dana, sada je gotovo u potpunosti uništena - na nekim je dijelovima srušena, a negdje u potpunosti uklonjena. Sve djeluje kao da radovi nece tako skoro zapoceti.

Srecko Ševerlica, nacelnik opcine Ližnjan ponavlja svoje mišljenje da se golf vec odavno mogao igrati na Marleri da nije bilo birokratskih problema oko zemljišta, koje je investitor morao pribaviti od države, dok je na nekim parcelama izvlastio prijašnje vlasnike, a 35 tisuca cetvornih metara kupio je od Opcine za prilicno malo novca - od 20 do 33 eura po cetvornom metru atraktivnog priobalja.

"Marlera je jedini golf projekt koji je oživio i svjedoci smo skorog pocetka izgradnje", optimistican je bio i župan Ivan Jakovcic u ožujku 2012., kada se susreo s predstavnikom investitora.

- Taj je projekt vrlo bitan za Istru jer ce uvelike doprinijeti produljenju sezone u Istri, ali i osigurati jacanje ljetne sezone. Neophodni su nam ozbiljni i odgovorni investitori jer ulaganjem u održivi turizam osiguravaju više radnih mjesta i veci priljev novca od turizma u našoj regiji, isticao je tada Jakovcic. (Napisao Bojan ŽIŽOVIC)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter