Na Malom sajmu dobrote prikupljeno 11 tisuća kuna

Mali sajam dobrote (M. MEDIĆ) 
Mali sajam dobrote (M. MEDIĆ) 

Proteklog vikenda u rovinjskoj Osnovnoj školi Jurja Dobrile održan je drugi po redu Mali sajam dobrote na kojemu su učenici prodavali svoje likovne radove, razne donirane predmete te jela i pića, i to po simboličnim cijenama. Našlo se tu, između ostalog, rabljenih igračaka, školskog pribora pa i nakita.

Donacijama i prodajom prikupljeno je 11 tisuća kuna koje će se potrošiti za kupnju knjiga za školsku knjižnicu i oprema za suvremeniju nastavu. U prigodnom programu nastupili su učenici nižih razreda škole, a za dodatan ugođaj i atmosferu pobrinula se plesna skupina zumbe LE*IRAS i rovinjski humanitarac Davor Terzić.

Voditeljica je i ove godine bila animatorica Zdenka Gudelj. Manifestacija je održana zahvaljujući brojnim sponzorima, a na prigodnoj priredbi posebno su se zahvalili roditeljima iz Rovinjskog Sela i Bala koji su ispekli kolače, kao i svim roditeljima koji su novčano pomogli školi.

U akciji su sudjelovali i osmaši. Oni su pomogli u realizaciji sajma, a ideju i cijeli projekt osmislila je pedagoginja škole Verena Matohanca Banovac. (M. Me.)


Podijeli: Facebook Twiter