Na liniji Pula-Beograd-Pula lani je bilo 14 tisuća putnika

Već 20 godina uspješno se održava linija Pula-Beograd
Već 20 godina uspješno se održava linija Pula-Beograd

Ove godine pulska firma "FILS" i beogradska "BS-turs" obilježavaju jubilarnu 20. godišnjicu uspješne poslovne suradnje.

- Među prvima smo 1997. godine uspostavili pokidane autobusne prometne veze Hrvatske i Srbije, kaže Franko Paulišić, direktor "Filsa". - U početku su putnici morali presjedati na graničnom prijelazu Bajakovo. Srećom, to vrijeme je iza nas, pa putnici udobnim autobusima bez presjedanja od Pule preko Rovinja i Rijeke do Beograda, stižu za deset sati, ističe Paulišić.

U punoj turističkoj sezoni autobusna linija Pula-Rovinj- Rijeka-Beograd- Pula održava se svakodnevno, dok se četvrtkom i

nedjeljom održavaju tijekom cijele godine.

- Prošle godine ukupno smo prevezli 14 tisuća putnika. Spremni smo za novu turističku sezonu, kada su naši autobusi solidno popunjeni. Dobrim partnerskim odnosima s "BS-tursom", direktnu liniju Pula-Rovinj- Rijeka-Beograd- Pula, uspjeli smo održati na zadovoljstvo putnika, unatoč raznim teškoćama. Spomenut ću samo neke: linijski promet u načelu obilježava pad cijena, sve veća konkurencija i liberalizacija tržišta, veća porezna opterećenja, strože kontrole i druge, naglašava naš sugovornik.

Puljani osim izravne autobusne veze s Beogradom, održavaju i međunarodne linije s Ljubljanom, Sarajevom i Trstom. I pored čestih poskupljenja naftnih derivata, posljednjih godina cijene autobusnih karata nisu se povećavale. Povratna karta od Pule do Beograda košta 653 kuna, dok djeca imaju posebne popuste.

- Autobusna linija Pula-Beograd- Pula, od izuzetnog je značaja za turizam Hrvatske i Srbije. Zimi je uglavnom koristi lokalno stanovništvo. Rad s putnicima donosi mnoge zgode. Najljepše je, što i mi i Beograđani na neki način, sudjelujemo u životima putnika. Svjedoci smo uspješno završenih fakulteta, vjenčanja i nažalost, smrti. Sretni što im omogućujemo brz i siguran dolazak do njihovih odredišta, zaključio je Franko Paulišić, uspješni istarski privrednik.

Brojni turisti

Prošle godine turisti iz Srbije (većinom Beograđani i Novosađani) u Rovinju su ostvarili 54.900 noćenja, saznali smo od Odete Sapač, direktorice Turističke zajednice Rovinj. Nešto više od 8.000 putnika, koliko je boravilo u ovom istarskom biseru turizma, većina njih stigla je autobusima "BS-tursa" i "FILSA". Po potrebi za praznike i kada su veće gužve uvode se i dodatni autobusi na zadovoljstvo putnika. (B. NJEGOVAN)


Podijeli: Facebook Twiter