Na Labinštini sedam požara u jednom danu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labinski vatrogasci u cetvrtak su intervenirali cak sedam puta diljem Labinštine. Požare su gasili od jedan popodne do jedan iza ponoci. Gorjeli su suha trava i nisko raslinje, a požaru je pomogla bura. Svi su ugašeni prije no što je nastala znacajnija materijalna šteta.

Prvi poziv stigao je u 12.45 sati iz Brguda u opcini Raša, gdje je gorjelo oko 500 cetvornih metara vegetacije. Cetiri djelatnika JVP-a Labin s dva vozila ugasila su vatru u 14.30 sati. U isto vrijeme stigla je dojava o požaru u Tupljaku, u opcini Pican. Šestorica djelatnika u cetiri vozila, kojim se pridružilo sedam vatrogasaca iz opcinskog DVD-a s dva vozila, ugasila su ga tri sata kasnije. Izgorjelo je oko 6 hektara, a šteta je procijenjena na oko dvije tisuce kuna.

Dok je trajalo gašenje, buknula su još cetiri požara: u Jasenoviku u opcini Kršan u 16 sati, zatim u Lugu Kožljak i oko željeznickog mosta Kožljak u 18.40 te pola sata ranije na Pilju, izmedu Nedešcine i Šumbera u opcini Sv. Nedjelja.

U Jasenoviku gasilo je šest profesionalnih vatrogasaca s cetiri vozila uz pomoc sedam clanova Kršanskog DVD-a. Vatra je svladana u jedan sat iza ponoci, izgorjelo je 8 hektara, a šteta iznosi 2 tisuce kuna. U Lugu Kožljak izgorjelo je 500, a oko mosta 2 tisuce cetvornih metara. Za gašenje prvog požara bio je dovoljan jedan vatrogasac, koji je to uz pomoc mještanina obavio do 19.30 sati. Sat kasnije ugašen je požar oko mosta, kojega je gasilo šest vatrogasaca s cetiri vozila i jedan DVD-jac.

Požar na Pilju bio je najveci, izgorjelo je oko 10 hektara i prouzrocena šteta od 6 tisuca kuna. Devet vatrogasaca s pet vozila, kojima su pomagali dva clana kršanskog DVD-a, ugasila su ga u ponoc.

Naporan dan vatrogasci su završili u labinskom naselju Kapelica gdje je u 23 sata planula hrpa starih paleta, koju su sat kasnije ugasili. (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter