Na Labinštini 6.000 septičkih jama,a prazni ih se svega tisuću


Marija Kadoić Balaško, Pročelnica za financije, vijećnike i javnost upoznala je vijećnike labinskog Gradskog vijeća s godišnjim izvješćem o izvršenju proračuna Grada Labina za 2014. godinu.

Ukupni prihodi i primici uvećani za višak prihoda iz 2013. godine ostvareni su u iznosu od 76.5 milijuna kuna te to čini ostvarenje od  95,3 posto planiranog. U ukupno ostvarenim prihodi i primici tekuće godine naplaćeni su u iznosu od 73.9 milijuna kuna ili 95,19 posto godišnjeg plana, dok preneseni višak iz 2013. godine iznosi 2.5, milijuna kuna te ukupni prihodi i primici proračuna za 2014. godinu uvećani za preneseni višak iz prethodne godine, iznose 76.5 milijuna kuna.

U istom razdoblju ukupni rashodi i izdaci proračuna izvršeni su u iznosu od 72.2 milijuna kuna ili 90,1 posto godišnjeg plana.

Iz navedenog proizlazi razlika između ostvarenih prihoda i rashoda, odnosno višak 4.2 milijuna kuna. Vijećnici su većinom glasova prihvatili izneseno im izvješće.

Nakon točke o izvršenju Proračuna, vijećnicima su direktori gradskih Trgovačkih društava, koje čine, Vodovod, Komunalno poduzeća 1. Maj, Labin stan, i Labin 2000, prezentirali izvješća o godišnjim poslovanjima. Najburnije bilo kod izvješća direktora Vodovoda, Dina Škopca.

Škopac je iz izvješća istaknuo kako se u vodoopskrbu i odvodnju tijekom prošle godine uložilo više od deset milijuna kuna, te se ipak poslovalo s dobitkom. Primjedbu na izvješće imao je opet Mladen Bastijanić, koji je ponovno postavio pitanje zašto se na Labinštini ne pije zdrava voda, zašto raškim kanalom teku g…, kako se to može pričati o uspješnom poslovanju kad je svakim danom situacija s pitkom vodom sve gora, te izrazio sumnje u vjerodostojnost izvješća.

- Gospodine Bastijaniću, izvješće su sastavili stručnjaci, u njemu se nalaze podaci Hrvatskih voda i Zavoda za javno zdravstvo, ako to nisu relevantni i točni podaci, onda ne znam što jesu - odgovorio mu je Škopac, dodavši da će već na idućem Vijeću biti prisutan predstavnik Zavoda za javno zdravstvo, te će mu vijećnici moći postavljati pitanja.

Vijećnik Silvano Vlačić (Nezavisna lista Ulika) dao je konkretan prijedlog, da se napravi registar svih septičkih jama na Labinštini, kojih ima čak šest tisuća, a prazni ih se tek nešto više od tisuću. (Adriano ŠĆULAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter