Na kupalištu Stoja uklonjeno dječje igralište

Vladimir Načinović ispred igrala (G. ROJNIĆ)
Vladimir Načinović ispred igrala (G. ROJNIĆ)

Na Gradskom kupalištu Stoja djelatnici Herculanee djelomično su maknuli opremu dječjeg igrališta koje je posljednjih 17 godina služilo mališanima za igru kada nisu u moru.

Navodni razlog, kako nam je rekao Vladimir Načinović, koji živi na početku kupališta, je izgubljeni sudski spor u kojem su roditelji djeteta koje ja palo igrajući se na igralima, tužili Grad Pulu.

Načinović, bivši koncesionar, koji je igralište za djecu na kupalištu Stoja napravio 1995. godine, kaže da se u 17 godina na igralištu ozlijedilo prilikom pada samo jedno dijete i to 2004. godine.

No, tužba koja je uslijedila tada, a okončana nedavno, rezultirala je time da je Grad na svojem vlasništvu odlučio ukloniti mogućnost da se slični događaji ponove ubuduće tako što je maknuo igrala.

"Zato što je Grad izgubio spor razbija se oprema koju sam napravio za djecu. Pa na svim igralištima u gradu djeca se ozljeđuju. Uostalom, mogli su me obavijestiti pa bi sam maknuo jer to sam ja izgradio kako bi djeca koju roditelji tu dovode na kupanje imala dio gdje se mogu igrati", kaže Načinović, koji će igralo, kako kaže, vjerojatno donirati nekoj od predškolskih ustanova.

Dodaje i da se sudski spor najprije vodio protiv njegove bivše tvrtke, koja više ne postoji, pa je tužba prebačena na Grad, a on već sedam godina nije koncesionar. Međutim, cijelo to vrijeme brinuo se koliko je mogao za kupalište, pogotovo o čistoći, jer je njegova obitelj vezana uz njega.

"Najviše me boli što me prije uklanjanja nisu kontaktirali. Maknuo bi ga sam samo da su mi rekli da smeta", zaključuje na kraju Načinović.

Doduše, i ozljeda jednog djeteta dovoljna je da se ukloni potencijalna opasnost po djecu. S obzirom da je Grad Pula nedavno dio kupališta Stoja dao u koncesiju tvrtki Orijentir iz Pule korisnici kupališta s malom djecom mogu se samo nadati da će novi koncesionar na kupalištu izgraditi novo dječje igralište koje će mališanima pružati svu potrebnu sigurnost i zadovoljavati sve uvjete kako do ovakvih ili sličnih situacija ne bi došlo. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter