Na kući vijećnika Janka Žužića dvije bazne stanice?

Kuća Janka Žužića u centru je naselja (Dejan ŠTIFANIĆ)
Kuća Janka Žužića u centru je naselja (Dejan ŠTIFANIĆ)

U utorak ujutro na kući gradskog vijećnika HDZ-a Janka Žužića na Monte Magnu montirane su, prema svemu sudeći, još dvije bazne stanice što je izazvalo val negodovanja kod susjeda. Oni su, podsjetimo, prije nekoliko godina svim sredstvima pokušavali maknuti prvu postavljenu antenu, no u tome nisu uspjeli. Inače, kuća se nalazi u samom središtu naselja, na broju 36, udaljena od prvog susjednog objekta manje od 15 metara, a u okolici se nalazi i nekoliko dječjih vrtića.

Brzi radovi

- Radnici su to odradili ujutro, a kada sam došao kući s posla, sve je već bilo gotovo. Da su na kući do nas postavljene nove antene saznao sam od susjeda, veli nam jedan od stanara Monte Magna, koji pojašnjava da ne zna koliko je novih odašiljača zapravo postavljeno jer na krovu su napravljena dva nova "lažna" dimnjaka, u kakvom je i prvi put bila skrivena antena.

- Svi smo nezadovoljni, protiv prve antene pokušavali smo se boriti svim sredstvima. Donekle smo bili i uspjeli jer je građevinska inspekcija donijela rješenje da se ona mora ukloniti jer je nelegalna budući da je nelegalna bila kuća na kojoj je postavljena, no gospodin vijećnik to je sve uspio srediti i kuća je legalizirana zajedno s antenom na njoj! Tražili smo tada u našoj borbi i podršku Grada Pule i razgovor s gradonačelnikom ali nismo je dobili, veli nam ovaj susjed.

Požalio nam se i drugi susjed koji nam je ispričao da su antene montirane u roku od samo par sati, a svi su susjedi ljuti i razočarani. (Borka PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter