Na kruzeru Costa Crociere izbio požar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brod kompanije Costa Crociere, Costa Allegra, skrenuo je u ponedjeljak s kursa ispred obale Sejšela, nakon požara na brodu koji je ugašen, priopcila je talijanska obalna straža. Kruzer, s više od 1.000 putnika i clanova posade, plovio je iz Madagaskara prema Sejšelima.

Po rijecima kapetana tog broda dugog 187 metara, koji je plovio Indijskim oceanom, "požar koji je u ponedjeljak ujutro buknuo u strojarnici ugašen je". "Svi putnici su živi i zdravi i redovito ih se obavještava o svemu što se dogada na brodu. Iz opreza su organizirani u skupine u slucaju da se proglasi uzbuna", dodaje talijanska obalna straža u priopcenju.

"Costa Allegra u ovom casu nije u pogonu" nakon požara, "ali njezina komunikacijska oprema normalno funkcionira", dodaje se u priopcenju.

Talijanska obalna straža je upozorila sejšelske službe koje su "na tom podrucju nadležne za spasilacke operacije" i trgovacke brodove u blizini koji bi mu mogli priteci u pomoc u slucaju potrebe.

Drugi brod te tvrtke, Costa Concordia, nasukao se 13. sijecnja pokraj talijanskog otocica Giglia, pri cemu su poginule 23 osobe.


Podijeli: Facebook Twiter