Na krovu dva igrališta i skate-park

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradska sportska dvorana ipak nece ostati uskracena za originalno rješenje krova. Ravna ploha od približno 3.500 cetvornih metara bit ce pokrivena pravokutnim elementima od drvenih vlakana i polipropilenske smole, otpornim na ekstremne temperature i vremenske uvjete, a na njoj ce, na otvorenom, biti uredena dva rukometna igrališta i skate-park.

Najavili su to novigradski gradonacelnik Anteo Milos i direktor gradske tvrtke Neapolis sport, ujedno i nacelnik gradske uprave, Alen Luk.

- Radi se o posebnom materijalu, njemackom proizvodu koji se uobicajeno koristi za poplocavanje parkova i prostora oko bazena i koji ne zahtijeva posebno održavanje. Ponuda koju smo dobili od zagrebacke tvrtke Poliforma teška je milijun i pol kuna, što je za samo 18 tisuca kuna više od cijene koja nam je ponudena za obican krovni pokrov. Stoga smo se odlucili za ovu atraktivnu soluciju, od koje smo ranije odustali upravo zbog troškova. Po prethodno dobivenoj ponudi za sportski krov oni bi, naime, iznosili 2,1 milijun kuna, rekao je Milos.

Rukometna igrališta i skate-park, do kojih vodi dizalo, kao i pretvaranje dijela zida uz samu dvoranu u umjetnu stijenu za slobodno penjanje, bit ce ostvareni u sklopu izgradnje dvorane, za što je Neapolis sport podigao kredit od 40 milijuna kuna. Luk je rekao da su u kontaktu i s novigradskim skejterima, ne bi li buduce okupljalište zadovoljavalo njihove potrebe.

U tijeku je izrada troškovnika za uredenje okoliša tog sportskog objekta, s 30-ak parkirnih mjesta na sjevernoj strani (prema Domu za starije i nemocne), platoom s dvije zelene oaze i prostorom za bicikle. Do kraja tjedna bi sa Županijskom upravom za ceste trebali donijeti odluku o najprikladnijem rješenju za povezivanje dvorane sa županijskom cestom Porec - Novigrad, u obliku raskrsnice ili kružnog toka, što je jedan od nužnih preduvjeta za dobivanje uporabne dozvole.


Podijeli: Facebook Twiter