Na Kronplatzu Puljani, Labinjani i Umageži, na Nassfeldu rock'n'roll

Otvaranje skijaške sezone u Nassfeldu
Otvaranje skijaške sezone u Nassfeldu

Minuli vikend je za ljubitelje skijanja, snježnih sportova i zimskih radosti bio u znaku odlaska na brda talijanskih Dolomita i austrijskih vrhova - zaljubljenici i istinski skijaši iskoristili su sunčani vikend za odlazak na prvo ovogodišnje skijanje. Meta istarskih skijaša bio je Kronplatz - Plan de Corones, omiljeno skijalište Hrvata i Istrana smješteno na 2.275 metara nadmorske visine u talijanskom južnom Tirolu iznad Brunica.

Pula dobiva nove učitelje skijanja

Oko dvadeset članova Skijaškog kluba Umag sa svojim učiteljima skijanja na Kronplatzu su odrađivali osnovnu i naprednu školu skijanja uoči odlaska na siječanjski tjedni odmor obiteljskog skijanja u Passo Tonale i Livigno. Skijaši iz Labina su također došli na Kronplatz uoči obiteljskog skijanja kojeg planiraju odraditi u Val Gardeni. Pulski Skijaški klub Istra je neke svoje članove na Kronplatzu pripremao za vrlo zahtjevan seminar za buduće učitelje skijanja te za obiteljsko skijanje u Passo Tonale i Folgariju.

- Imali smo tri odlična sunčana dana i temperature su bile svega par stupnjeva iznad ništice. Snijega je bilo dovoljno za skijanje. Na žalost nije ga bilo izvan staze pa se zimska idila nije mogla u cijelosti doživjeti. Sve u svemu bilo nam je jako dobro. Atmosfera u grupi je bila odlična, a iskoristili smo dobru vibru i za proslavu rođendana našeg Ivana Radolovića, ispričali su nam dečki iz pulskog kluba.

Na stazama Kronplatza zatekli smo učitelje skijanja iz umaškog kluba. Došli su iskoristiti sunčane dane početkom prosinca.

- Ovoga vikenda smo se odlučili za Kronplatz, a vikend koji je pred nama otići ćemo u Sexten na skijanje u grupi s demonstratorima skijanja. Skijanje u grupi je uvijek bolje jer se može naučiti nešto novo i bolje je kada te vodi strručna osoba, rekao nam je Andrej Hübel iz Ski kluba Umag.

Rock'n'roll na dvije tisuće metara

Brojni ljubitelji skijanja iz Austrije, Slovenije, Italije, Hrvatske i drugih zemalja, a među kojima je bilo i mnogo Istrana, ove subote su pohrlili na otvaranje skijaške sezone u Nassfeld. Iako snježnih padalina nije bilo, skijaške piste su bile prekrivene debelim slojem umjetnog snijega, a zaljubljenike u zimske sportove dočekalo je u Nassfeldu i prekrasno sunčano vrijeme, što su iskoristili da se "izguštiraju" u prvim ovogodišnjim snježnim vratolomijama na skijama i snowboardima.

Živo je bilo u šatoru "Le Streghe - Zur Berghex", gdje je već od podneva krenula rock'n'roll i blues svirka u izvedbi tršćanskog Frank Get Banda. Ovaj koncertni nastup održao se u organizaciji udruge Trieste is Rock, a kako saznajemo od njihovih predstavnika, već tradicionalno u Nassfeldu svake godine organiziraju koncerte za otvaranje sezone, te pred kraj skijaške sezone, i to na nekoliko lokacija u Nassfeldu. Prekrasno vrijeme u subotu bilo je kao naručeno za ovu rock'n'roll matineju, a brojni posjetitelji su, nakon vožnje po skijaškim stazama, ispunili do posljednjeg mjesta prostor "Zur Berghexa" i uživali u gotovo trosatnoj koncertnoj poslastici u izvedbi Frank Get Banda na nadmorskoj visini od 2.000 metara. (Napisao i snimio Cristian Bruno GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter