Na kraju ožujka 20 stupnjeva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neuobicajena zima, koja nas je iznenadila snijegom, jakim vjetrovima i s iznimno puno kiše, konacno je završila. Zapocela je rano a i trajala je nešto duže od ocekivanja, pa je time i proljece malo zakasnilo.

Dani su sve duži i sve suncaniji. Temperature zraka su u postupnom porastu, a tek nas prohladna jutra i jutarnji mraz podsjecaju na kraj ovogodišnje zime.

Vrijeme ce u drugoj polovici ožujka biti znatno stabilnije i znatno toplije. Posebno se to odnosi na unutrašnjost Istre pa i na planinska podrucja gdje ce iducih dana biti puno suncanih i ugodnih proljetnih dana.

Tek nešto nepovoljnija prognoza je za priobalje, gdje bi mjestimicne sumaglice mogle donekle pokvariti pravi proljetni ugodaj. Razlog tome je još uvijek dosta hladno more i vlažni vjetrovi s mora, koji se tijekom dana osjecaju u priobalnom podrucju.

Temperature zraka u ovo doba godine ubrzano rastu, do kraja mjeseca one bi trebale dostici i granicu od 20 stupnjeva. Bura se pošteno ispuhala pocetkom ožujka, i ne ocekuje se njen skori povratak.

Na kraju valja napomenuti da kalendarsko proljece pocinje 20. ožujka oko 19 sat.


Podijeli: Facebook Twiter