Na koncertu za stradale u požaru prikupljeno 44 tisuće kuna

Organizatori Davor Šverko, Roberto Matković i Morin Hukić
Organizatori Davor Šverko, Roberto Matković i Morin Hukić

U subotu je na Dubrovi održan veliki humanitarni koncert u sklopu akcije "Svi za Vinež" koja je pokrenuta samo dan nakon prošlonedjeljnog požara u ovom labinskom naselju u kojemu je osam obitelji ostalo bez svega, no na veliku sreću bez povrijeđenih. Pokretač akcije je Davor Šverko, jer netko je morao biti prvi, no prvi su svi koji su se pridružili akciji.

Humani glazbenici

Davor nevoljko staje pred fotoobjektiv, a našli smo ga dok je zajedno s ravnateljicom labinskog Crvenog križa Morin Hukić, labinskim humanitarcem i glazbenikom Predragom Ljunom te Zumretom Vidović, predstavnicom stanara zgrade na adresi Vinež 176 koje više nema, planirao organizaciju akcije "Svi za Vinež".

Priča nam Šverko kako je akciju pokrenuo prvo na internetskim društvenim mrežama, nazvao je i gradsku upravu koja mu u svemu daje podršku, a tu je i spomenuti Crveni križ te Roberto Matković koji je ustupio prostor na Dubrovi za veliki subotnji koncert. Nastupili su Predrag Ljuna, Junior Barabe, Lukas Bašić te Valter Golja i Dino Batelić kao Duo Poštin i mnogi labinski DJ-evi. Trebali su nastupiti i popularni Mrga Bend, no zbog bolesti pjevača Amira Bojkića Mrge, bili su spriječeni.

Naplaćivao se ulaz po cijeni od 20 kuna, a pod šatorom ispred dvorane bio je postavljen šank. Od ulaznica prikupljeno je 36.982 kune, a od prodanih sendviča i pića još 6.833 kune. Bila je to prva organizirana akcija na kojoj su građani pokazali svoju humanost, a kreće ih još na desetak. Tako su radnici građevinske tvrtke De Conte iz Labina odlučili uplatiti po jednu svoju nadnicu na žiro-račun za nastradale, vlasnik tvrtke također će donirati novac, a Općina Sveta Nedelja donijela je odluku da će za početak pomoći s pet tisuća kuna.

Otvoren žiro-račun

Podsjetimo, odmah nakon otvaranja žiro-računa (IBAN "Svi za Vinež" HR0824020061500039894 SWIFT/BIC: ESBCHR22) i početka humanitarnih akcija, predstavnica stanara Zumreta Vidović prenijela je želju svojih susjeda da se sav novac koji bude uplaćen na žiro-račun solidarno podijeli na osam domaćinstava koja će se nakon adaptacije zgrade vratiti živjeti u svoje stanove. Žele da im se donacije isplate nakon adaptacije zgrade, a koristit će ih za ono što im je najpotrebnije, namještaj, tehničke uređaje, opremanje i slično. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter