Na koncertu "Svi za Tustu" svira i Hladno pivo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak ce se u Uljaniku održati humanitarni koncert na kojem ce se prikupljati novac za lijecenje pjevaca KUD-a Idijoti Branka Crnca Tuste, oboljelog od raka. Uz SKG Carobna frula i bendove Pokret otpora, Reanimacija, Tito's Boys, Tone Gitara & Macola band, Fancy Filter, Malehookers, Mighty Zazuum, D.J. & The Wootchyak te Saleta Verudu, kao zvijezde veceri nastupit ce Psihomodo Pop i Hladno pivo koje ne treba posebno predstavljati.

- Tustu poznajem vec niz godina, još od 1995. ili 1996. kada smo bili predgrupa KUD-u Idijoti u jednom klubu u Ljubljani. To nam je bilo prelijepo iskustvo. Svirali smo s našim uzorima jer oni su definitivno jedan od tri, cetiri benda koji su utjecali na nas kao bend i kao ljude. Opcenito nam se svida kompletna njihova prica. Tada smo upoznali Tustu i otada se družimo, znamo se, a pogotovo kada sviramo negdje u Istri znamo se vidjeti, i privatno smo si okej, tako da to poznanstvo traje vec dugi niz godina, ispricao nam je frontman Hladnog piva Mile Kekin.

Kaže i da je Tusta kad dolazi u Zagreb na kemoterapije smješten kod Zokija, gitarista Hladnog piva, te mu on prijateljski pomaže, da mu malo olakša kada vec mora biti toliko cesto tamo. Kekin smatra da i dalje postoji solidarnost medu glazbenicima, neovisno o stilu koji izvode.

- Ako je dobra prica, normalna, onda je apsolutno tu i taj ljudski poriv da se pomogne drugome pa to nema veze s time radi li se o rockerima, "poperima" ili hip-hoperima... Ovdje konkretno sviramo za covjeka kojeg znamo, da mu pomognemo, ali mislim da je to još jedan veliki konkretni razlog Puležanima da dodu, da pomognu, da kupe ulaznicu jer cijela ta prica je užasno skupa. Osim financijskog, tu je i psihološki ucinak, mislim da je to dobro za moral, kad ljudi pokazuju da im je stalo do tebe, da je to bitno da covjeku bude lakše, smatra Kekin. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter