Na koncertu Pazin gori nastupilo čak devet bendova

KBO! - Kragujevac
KBO! - Kragujevac

Na malonogometnom igralištu pazinske osnovne škole u veselom i vatrenom raspoloženju proteklog je vikenda održan maratonski koncert punk/rock sastava koji je potrajao od 20 sati pa sve do 4 sata ujutro.

Nastupilo je čak devet bendova iz šireg okruženja, a na betonskom povišenju, zbog kojeg ne treba namještati posebnu pozornicu, susret je otvorio mladi pazinski Oi!/punk bend Free beer for the punx sastavljen od petero glazbenika koji su žestokom svirkom privukli prve posjetitelje na koncert. Slijedio je niz popularnih alternativnih bendova iz okruženja, a najviše su pozornosti izazvali zagrebački street/rock bend Šank te uvijek dobrodošli Antitodor kojeg vodi Zoran Todorović Todor, za kojeg je manje poznato da je dobar dio djetinjstva proveo u Pazinu.

Svirali su pobjednici svibanjske pulske gitarijade hardcore bend Anger iz Pule, zatim odlični Buzećani Posljednji bunker te solidni Labinjani We stand united, a nije moglo ni bez gostiju iz Ljubljane Clockwork psycho te Strongholda iz Zagreba.

Ipak, koncert će najviše ostati upamćen po nenadmašnoj polunavijačkoj atmosferi kada su ispred publike stali legendarni punkeri iz Kragujevca - grupa KBO!, kojoj je to bio drugi nastup u Pazinu u posljednjem desetljeću, a već djeluje 31 godinu. Niz poznatih pjesama raspametio je već otkačenu publiku u prvim redovima koja nije posustajala u pogu, da bi se vrhunac koncerta zbio na samom kraju kada je KBO! (što predstavlja onomatopeju glasanja žabe) predvođen simpatičnim frontmenom Sašom Vujićem Vujom zasvirao pjesmu "Samoća" koja među pazinskom pankerskom publikom kotira gotovo kao himna.

Bio je to trenutak vrhunca kada je istodobno na različitim mjestima betonskog igrališta zapaljeno 20-ak baklji kojima se željelo na simboličan način obilježiti kraj koncerta Pazin gori. Po gašenju buktinja dobar se dio od tristotinjak posjetitelja popeo na pozornicu zapjevavši zajedno s izvođačima, a za kraj je publika zapjevala navijačku pazinsku pjesmu "Plavi put".

Unatoč otkačenoj atmosferi, koncert je prošao bez incidenata i u dobroj atmosferi, za što su među ostalim zaslužni i organizatori iz Kluba mladih Pazin. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter