Na Katarinu stiglo 80-ak BMW-a

BMW No Traction susret u Puli (D. MEMEDOVIĆ)
BMW No Traction susret u Puli (D. MEMEDOVIĆ)

Prvi BMW No traction susret, u organizaciji udruge AMK No Traction iz Pule, koji se na Katarini i Moumentima održao tijekom vikenda okupio je 80-ak vozila ove marke iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Slovenije, Austrije pa čak i Njemačke, te Nizozemske i Italije.

- Mi smo mlada, neprofitna udruga osnovana lanjske godine s ciljem promicanja drift automobilizma u Istarskoj županiji. Udruga se nalazi još u ranom razvoju, ali već broji pedesetak članova čiji je broj u stalnom porastu. Prema Statutu udruge, glavne djelatnosti udruge su okupljanje ljubitelja auto-moto svijeta i zajednička druženja na kojima razmjenjujemo informacije i iskustava u vezi nabave, servisiranja, osiguranja i zaštite vozila, ostvarujemo prijateljske odnose s drugim auto-moto klubovima u zemlji i inozemstvu te surađujemo s tvrtkama koje se bave djelatnostima vezanim za osobna vozila, naveo nam je njen predsjednik Igor Lisica.

Kako doznajemo, u subotu je u sklopu manifestacije organiziran No Traction Open Air Party uz DJ-e i dobru muziku. U nedjelju je, pak, za posjetitelje bila organizirana promocija sigurne vožnje od strane prometne policije Policijske uprave Pula te prezentacije partnera udruge. Dvodnevni program obogatio je RC Car Show, breakdance nastup grupe AB Original, razne igre te glazba uz DJ-a na otvorenom tijekom cijelog dana.

Uz redovni program na susretu je bilo organizirano i prikupljanje dobrovoljnih priloga za učenike pulske Škole za odgoj i obrazovanje i to za opremanje senzorne sobe.

- Naš partner Tokić donirao nam je 200 majica koje dijelimo uz donacije, a sve što sakupimo poklonit ćemo narednih dana djeci ove pulske škole, naveo nam je Lisica pokazujući nam izložbu automobila koje su za njihov susret, kao zahvalu, nacrtali učenici. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter