Na Kamenjaku uvode magnetne kartice

Ako se radovi ne završe na vrijeme, početak naplate odgađa se za sljedeći vikend (A. KANCELAR)
Ako se radovi ne završe na vrijeme, početak naplate odgađa se za sljedeći vikend (A. KANCELAR)

Naplata ulaza na Kamenjak trebala bi početi ovog vikenda s obzirom na to da se privodi kraju automatizacija ulaza na Paredinama, saznajemo u Javnoj ustanovi Kamenjak. Ukoliko se radovi ne zgotove do ovog vikenda, naplata će početi sljedećeg.

Na tom se ulazu uvode magnetne kartice, s ciljem smanjenja gužvi te rasterećenja donjeg ulaza kroz Premanturu, pa je na Paredinama uređen dvotračni ulaz što je ustanovu koštalo 300 tisuća kuna. Jedna traka namijenjena je posjetiteljima koji plaćaju dnevnu kartu, a druga onima s karticama. Novost je i jedinstvena cijena ulaza tijekom cijele sezone, za razliku od dosadašnjih kada su se mijenjale ovisno je li riječ o početku, kraju ili punoj sezoni.

Magnetne kartice rezervirane su za sezonsku, tjednu, mjesečnu i povlaštenu kartu. Sezonska karta za mještane općine Medulin koštat će 150 kuna, a za Puljane 300 kuna. Tjedna karta za automobile stajat će 210, a mjesečna 950 kuna. Za motore tjedna karta bit će 120, a mjesečna 550 kuna. Povlaštena karta odnosi se na vlasnike parcela na Kamenjaku, mještane Premanture i sudionike radnih akcija.

Dnevni ulaz automobilom tijekom cijelog ljeta plaćat će se 35 kuna, motorom 20 kuna, kamperom 100 kuna i autobusom 400 kuna. Što se tiče dnevnih karata, one će funkcionirati poput računa za parkiranje pa će posjetitelji kartu, odnosno račun, morati pri ulazu i izlazu provući kroz senzor kako bi se aktivirao barcode.

Magnetne kartice moći će se kupiti na naplatnim kućicama, u prostorijama Javne ustanove Kamenjak te u suvenirnicama ili infopunktovima, ali i kod fontane na ulazu u Premanturu gdje će JU postaviti kiosk. (Tatjana GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter