Na Kamenjaku krali na ulaznicama?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcina Medulin je podnijela prijavu Opcinskom državnom odvjetništvu u Puli zbog navodnih malverzacija s poslovanjem Javne ustanove Kamenjak. Potvrdio nam je to medulinski nacelnik Goran Buic. Predmet prijave je sumnja da je tijekom ljetnih mjeseci na rampama na ulazu u zašticeni krajobraz Kamenjaka pocinjeno niz kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta. Buic kaže da je Opcina dobila informaciju o navodnim nelegalnim radnjama te je prijavu proslijedila pulskom tužilaštvu.

"Opcina je dobila odredene informacije da se tijekom ljeta nisu izdavali racuni prilikom ulaska u zašticeni krajobraz Donji Kamenjak i medulinski arhipelag. Prema našim saznanjima, neki racuni su se izdavali, a neke su navodno zaposlenici ostavljali u kasi. Zbog toga smo poslali dopis, odnosno prijavu Opcinskom državnom odvjetništvu, koje ce razjasniti ovaj slucaj. Ako se utvrdi postojanje elemenata kaznenog djela pocinitelji ce za to morati odgovarati. Inace, ovo nije prvi put da se istražuje poslovanje u JU-u Kamenjak", izjavio je Buic.

Upitana za komentar ravnateljica JU-a Kamenjak Mirna Fabris Rabatic rekla nam je da o tome nema pojma. "Nemam nikakvih informacija da bi netko iz naše kuce zlorabio svoj položaj. Nemam informacija da se nisu izdavali racuni na ulasku u Kamenjak, a ovo što govorite mi je prvi glas. Nazvat cu nacelnika i pitati ga o cemu se radi. Kod nas policija nije bila, niti me je itko od policije i tužilaštva kontaktirao, rekla je Fabris Rabatic.


Podijeli: Facebook Twiter