Na Kamenjak se može uci, ali kako izaci?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Problem prometa na Kamenjaku u nedjelju je tek djelomicno riješen. Naime, u subotu navecer su djelatnici javne ustanove Kamenjak i mještani Premanture raskrcili biciklisticku stazu kod križa i otvorili prolaz za automobile prema plažama, koje su u subotu brojnima bile nedostupne zbog rampe koju je Premanturac Vanja Jurašin u subotu ujutro postavio na putu koji se nalazi na njegovom privatnom zemljištu.

Novi put nije riješio gužve koje su se stvorile na ulazu u park prirode Kamenjak jer je dovoljno širok tek za jednosmjernu vožnju. Rampa je bila otvorena i ulaz se nije naplacivao, a cesta prema Jurašinovoj ogradi bila je zatvorena.



Zbunjene posjetitelje rendžeri JU-a Kamenjak preusmjeravali su na novi put. Problem je predstavljao izlazak s Kamenjaka, moguc jedino stazom na kojoj se nalazi rampa, a taj put je bio zatvoren za sve, osim za vlasnike parcela i hitnih službi.

Rampu su, uz Jurašina, cuvala dva zaštitara, a situaciju je nadgledao i policajac. Ljutiti i dezorijentirani, kupaci koji nisu znali kako ce izaci nisu podržali ovakav nacin rješavanja problema.



- Ovo je strahota za turizam. Rt Kamenjak je u casopisu National Geographic uvršten medu 10 najljepših mjesta na svijetu, a pogledajte što turisti zateknu kad dodu. Što nisu mogli problem riješiti prije ljeta?, zapitala se ljutita posjetiteljica ispred Jurašinove ograde, a slicnih komentara nije nedostajalo.

- Riješili su problem tako da su izveli ono za što su prije smatrali nemogucim. Ljude puštaju da udu, a oni ne mogu izaci. Zvali su policiju da im otvori prolaz, ali policija nije ovlaštena za rješavanje problema s privatnim vlasništvom. Ne vidim gdje je problem, kad su napravili novu cestu, neka je prošire još malo, rekao je Jurašin koji ceka da mu se medulinski nacelnik Buic obrati i predloži prihvatljivo rješenje, a cestu ce blokirati do daljnjega. (Ana ŠIMIC, snimio M. ANGELINI)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PONEDJELJKA.


Podijeli: Facebook Twiter