Na Kamenjak automobilom za 25 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošli smo vikend promijenili cijene ulaznica na podrucju znacajnog krajobraza Donjeg Kamenjaka i medulinskog arhipelaga te ona za osobni automobil iznosi 25 kuna. Cijene ostaju tolike do 24. kolovoza 2009. (špica sezone, op. a.), a nakon tog razdoblja vracaju se na prijašnje. Jednak sustav naplate imali smo i u 2008. godini, rekla nam je v.d. ravnateljice Kamenjaka Mirna Fabris Rabatic.

Na povecanje cijena u to zašticeno podrucje upozorili su nas citatelji koji su se neugodno iznenadili poskupljenjem od pet kuna.

- Ulaznica se naplacuje po motornom vozilu bez obzira na broj osoba u vozilu, za razliku od nekih drugih zašticenih podrucja. Besplatno mogu uci pješaci, biciklisti, mještani Premanture, vlasnici parcela i invalidi. Želim napomenuti da je Javna ustanova Kamenjak i ove godine dala mogucnost dobivanja besplatne sezonske karte svima koji su se odazvali na dvije ekološke akcije, kaže Fabris Rabatic.

Prema njezinim rijecima, u ovom je razdoblju posjecenost zašticenog podrucja najveca te su i povecani troškovi - zapošljava se veci broj studenata i srednjoškolaca koji rade na ulazno-izlaznim punktovima, povecani su i troškovi cišcenja i održavanja podrucja, veci je broj kemijskih WC-a, kao i broj njihovih pražnjenja.

Isto tako valja napomenuti da ulaznica vrijedi cijeli dan te je u cijenu uracunat i posjet edukacijskom centru "Kuca prirode Kamenjak". Osim dnevnih ulaznica, može se kupiti i ona sezonska koja vrijedi od 1. svibnja do 30. rujna, istaknula je Fabris Rabatic.


Podijeli: Facebook Twiter