Na jesen moguci prijevremeni izbori

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dobio sam prve naznake da bi moglo biti prijevremenih parlamentarnih izbora, izjavio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovcic u ponedjeljak uvecer, nakon održane konstituirajuce sjednice predsjedništva te stranke. Novinarima nije želio otkuda mu ta informacija, rekavši tek da je ona, izmedu ostalog, temeljena i na njegovom dugogodišnjem politickom iskustvu.

" Upozorio bih sve nas u opoziciji koji želimo preuzeti odgovornost za buducnost Hrvatske da je moguce da ce HDZ, s vrlo dinamicnom i hrabrom predsjednicom stranke Jadrankom Kosor, koju želimo pobijediti na iducim izborima, željeti voditi ritam, tempo i takt odigravanje utakmica na politickoj sceni. Mi smo joj jedina ozbiljna prepreka za održavanje na vlasti. Stoga ce ona nametnuti ritam izlaska na iduce izbore", smatra Jakovcic.

Po njemu bi se prijevremeni parlamentarni izbori mogli održati u kasnu jesen, nakon što se proracuni napune u turistickoj sezoni, ali i nakon što pregovori s EU-om budu okoncani.

"Treba uzeti u obzir i da je popularnost Jadranke Kosor vrlo velika, što ce ona sigurno pokušati iskoristiti", upozorava Jakovcic.

Opozicija bi, kaže, trebala intenzivirati susrete ukoliko se potvrdi informacija o prijevremenim izborima. Jakovcic je sinoc najavio da bi se sastanak SDP-a, HNS-a i IDS-a, nakon što je u nekoliko navrata odgadan, trebao održati 14. ožujka u Labinu.


Podijeli: Facebook Twiter