Na Jadranu bura, u Lici obavezna zimska oprema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanje se na cestama u Hrvatskoj postupno pogoršava, u gorju pada snijeg, a na sjevernom Jadranu puše bura. U Lici su na snazi zimski uvjeti te je obavezna zimska oprema i zabranjeno je prometovanja kamiona i tegljaca na državnoj cesti Gospic - Karlobag.

U Istri je pretežno oblacno uz slabe oborine u nekim predjelima. Razmjerno niskoj temperaturi pridonosi umjerena i jaka bura na sjeveru poluotoka. U Trstu je zabilježena orkanska bura od 25,5 metara u sekundi.

Temperature su na obalnom dijelu Istre do 9 stupnjeva, dok je na sjeveroistoku, kod Gracišca, zabilježena najniža od 3,6 stupnjeva.

Za srijedu se na jugu Istre ocekuje jaka bura i pad temperatura na 0 pa do najviših dnevnih 14 stupnjeva. U cetvrtak i petak bit ce pretežno suncano uz umjerenu buru i postupno okretanje vjetra na južne smjerove, prema podacima iz Istrameta.

Iz HAK-a javljaju da je zbog bure autocesta A6 Rijeka - Zagreb, izmedu cvorova Kikovica i Delnice, zatvorena u oba smjera za teretna vozila teža od 3,5 t, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp-prikolicama.

Zabrana za kamione s prikolicama i tegljace s poluprikolicama uvedena je na dionici Špilnik - Korenica. Za sav promet je zatvorena dionica autoceste Sveti Rok i Posedarje te državna cesta Maslenica - Zaton Obrovacki. Od Bakra do Svete Marije Magdalene na Jadranskoj magistrali otvoren je promet samo za osobna vozila.

Centar 112 upozorava da su u Gorskom kotaru na snazi zimski uvjeti na županijskim cestama na podrucju Delnica i Cabra te Oštrovice, Stupice, Kupjaka, Broda na Kupi, Gornjeg Jelenja i Prezida.

Policija upozorava da tijekom nepovoljnih vremenskih uvjeta treba izbjegavati nagla kocenja, nagla ubrzanja i nagla okretanja kotaca upravljaca te pretjecanja, a brzinu kretanja vozila treba prilagoditi stanju i uvjetima na cesti.


Podijeli: Facebook Twiter