Na istoku Ukrajine ubijena tri ukrajinska vojnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U posljednja 24 sata na istoku Ukrajine su ubijena trojica vojnika, a 17 ih je ranjeno, izvijestio je vojni glasnogovornik Andrij Lisenko i dodao da su dvojica "ruskih vojnika" uhićena.

"Najveće gubitke protuterorističke snage podnijele su u granatiranju u području sela Lozive blizu Svitlodarska", rekao je na konferenciji za novinare. Dvojica vojnika ubijena su blizu Debaljceva, a treći u Ščastiji, gradu pod kontrolom vladinih snaga, od Luhanska udaljenom oko 15 km, kazao je Lisenko. Dodao je da su uhićena i "dvojica ruskih vojnika", no nije objavio pojedinosti. U sukobima na istoku Ukrajine između ukrajinske vojske i proruskih separatista u godinu dana ubijeno je više od 6200 ljudi.

U veljači je u Minsku, zahvaljujući francusko-njemačkom posredovanju i u prisutnosti ruskoga predsjednika Vladimira Putina dogovoreno novo primirje. Kijev i Zapad optužuju Moskvu da podupire proruske pobunjenike na istoku zemlje te da je ondje razmjestila regularne vojne snage, što Moskva redovito opovrgava. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter