Na ispovijedima od svećenika traži novac

Crkva sv. Antuna (N. L.)
Crkva sv. Antuna (N. L.)

Osoba koja se predstavlja kao Boris Duvnjak, rodom iz Jajca, s prebivalištem u Splitu i zagrebačkim registracijskim oznakama  ovih dana obilazi istarske župe i traži novčanu pomoć. Kako nam je jučer ispričao župnik pulske Crkve sv. Antuna fra Tomislav Hrstić, nakon što je dotični obišao prethodnih dana Pićan, Labin i Marčanu došao je i u Pulu.

- Nakon što su mi prethodnih dana drugi župnici rekli da su prevareni, da su ostali bez novca koji su posudili dotičnoj osobi, ja sam znao njegov modus operandi.  Dakle, jučer je došao i kod mene i zatražio ispovijed, jer se, kako mi je rekao, nije ispovjedio šest godina, iako je zapravo u tri dana triput bio na ispovijedi. Njegova je priča da je hrvatski branitelj koji je šest godina bio u zatvoru, da je iz Splita, ali će doći živjeti ovdje. No, sada mu je želja vidjeti sina koji studira u Švicarskoj, a čiji je krsni kum general Ante Gotovina kojeg će on pozvati da dođe u našu crkvu na misu. Nakon ispovijedi zatražio je i od mene novac koji će, kako mi je rekao, vratiti za tjedan dana čim stigne iz Švicarske, ispričao nam je fra Tomislav.

Dodao je kako je taj muškarac od župnika u Pićnu iskamčio 1.200 kuna, u Marčani 1.300 kuna, a od fra Tomislava zatražio je također 1.200 kuna.

- Rekao sam neka mi da svoje podatke, ali mi nikakav dokument nije pokazao. Tada sam ga pitao zašto vara i to svećenike, zašto laže i to na ispovjedi te da znam njegovu priču zbog čega ću zvati policiju. No, on se uspaničio i pobjegao, no uspio sam fotografirati i njega i automobil, kazao je fra Tomislav. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter