Na Ipsilonu stradao motociklist

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Teška prometna nesreca u kojoj je lakše stradao motociklist B. M. (32) iz Rovinja dogodila se u cetvrtak na Istarskom ipsilonu, na vijaduktu Mecari, oko 16.50 sati.

Vozac motocikla suzuki pulskih oznaka je zbog zadobivenih ozljeda hitno prevezen u pulsku bolnicu. Ipsilon je bio zatvoren za sav promet od cvora Rogovici do Ivolija od 17 do 19.20 sati, a vozila su preusmjeravana na lokalne ceste.

Zbog radova na cesti motociklist, koji se kretao u smjeru Pazina, bio je zaustavljen na privremeno postavljenom semaforu kada je na njega naletjela fiat tempra pulskih oznaka, kojom je upravljao 75-godišnji R. U. iz Pule, i prednjim dijelom udarila u zadnji dio motocikla.







Od siline udara motocikl je odbijen te je udario u semafor, a potom je s vozacem pao na sredinu prometne trake. Na mjesto dogadaja je osim Hitne pomoci upucena i pazinska policija, ocevidna ekipa te djelatnici Bina Istre.

Neslužbeno doznajemo da je vozac automobila kasno uocio motociklista i udario u njega dok je ovaj cekao zeleno svjetlo za nastavak vožnje. Utvrdeno je takoder da vozaci nisu bili pod utjecajem alkohola.

Na mjestu nesrece zatekli smo vozaca automobila koji je davao izjavu policiji. Doznajemo da je motociklist nakon nesrece bio pri svijesti te da je uspio nazvati nekoga na telefon prije nego je odveden u bolnicu.

Na vijaduktu Mecari su trenutno u tijeku radovi te su s obje strane vijadukta postavljeni privremeni semafori, a prometuje se jednom trakom.


Podijeli: Facebook Twiter