Na Ipsilonu pojacan promet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je na potezu od Pule do Umaga uveden zatvoreni sustav naplate, promet vozila na Ipsilonu nije se smanjio, dapace, veci je nego u isto vrijeme prošle godine. Od direktora tvrtke Upravljanje i održavanje Bina-Istre Christiana Santaleze saznajemo da dnevno Ipsilonom prolazi 25 tisuca vozila.

U petak se zbog kampera koji su zbog najavljene promjene vremena napuštali Hrvatsku stvarala gužva na prilazu slovenskoj granici. Zbog radova na cvoru Ivoli opterecen je i cvor Rogovici. U ponedjeljak se cvor Ivoli otvara pa ce se promet normalizirati.

- Prvi dani uvodenja naplate na 17 cvorova sa 106 ulaza i izlaza protekli su u uhodavanju novih uredaja i 60-ak radnika u naplatnim kucicama. Uredaje se može isprobati samo u radu pa u hodu ispravljamo manje tehnicke poteškoce. Tako su nam se na nekoliko mjesta pojavljivale krive cijene. Za korisnike koji vade kartice i placaju u kešu te su greške ispravljene na mjestu. Korisnicima koji placaju ENC-om elektronski je evidentirana pogreška pa se potrošnja korigira. Oni koji primijete da im greška nije ispravljena mogu se javiti na naš besplatni telefonski broj ili elektronskom poštom, kaže Santaleza.

Buduci da ga uz turiste koriste mnogi domaci vozaci, porasla je prodaja ENC-a, jer se elektronskom naplatom mogu ostvariti popusti od 30 do 50 posto. ENC se može kupiti kod naplatnih mjesta uz cvorove Umag i Pula te tunel Ucka, a kupuju ga i Slovenci, koji u Istri imaju apartmane pa time smanjuju troškove dolaska. (A. P.)


Podijeli: Facebook Twiter