Na Ipsilonu poginuo 51-godišnji Rovinjac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreci koja se u nedjelju oko 19.40 sati dogodila na Istarskom ipsilonu na nadvožnjaku Rogovici smrtno je stradao Darko Malcic Pirin (51) iz Rovinja, suputnik iz automobila renault scenic pulskih registracijskih oznaka. Još su cetiri osobe teško ozlijedene i nalaze se na lijecenju u pulskoj Opcoj bolnici.

Nesrecu je, prema podacima iz PU istarske, skrivio 27-godišnji Rijecanin, vozac citroëna C4 rijeckih registracijskih oznaka koji se kretao prema tunelu Ucka. Naime, vozac citroëna je zbog prevelike brzine na nadvožnjaku Rogovici u dugom zavoju udesno izgubio nadzor nad vozilom i u zanošenju prešao na suprotnu kolnicku traku. Automobil se zatim vratio na desnu prometnu traku gdje je udario u betonski rubnjak, a potom se odbio i ponovno prešao u lijevu traku u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišao renault scenic pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao R. U. (42) iz Žminja.

Automobili su se silovito frontalno sudarili, a njihovi su se dijelovi razletjeli cak preko ograde nadvožnjaka.

Vozac citroëna je u nesreci teško ozlijeden, a u trenutku sudara bio je sam u vozilu. Osim njega teške su ozljede zadobili vozac renulta scenic R. U. (42) iz Rovinja te putnici R. M. (49) iz Rovinja i Ž. B. (49) iz Zagreba.

Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije pulske Opce bolnice Pula radi obdukcije. Od oba vozaca uzeta je krv radi analize, a protiv 27-godišnjeg Rijecanina slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesrece.

Na petlji Rogovici promet je zbog ocevida bio u prekidu od 19.42 do 1.22 sata, dok je ostatak dionice Ipsilona bio prohodan, odnosno promet se preusmjeravao preko ulaznih i izlaznih traka u oba smjera. (M. KOŠTA, S. PERŠIC; snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter