Na Ipsilonu 4,7 posto više vozila

(Milivoj MIJOŠEK)
(Milivoj MIJOŠEK)

Prvog kolovoškog vikenda od 2. do 4. kolovoza na Istarskom ipsilonu tvrtka-koncesionar Bina Istra zabilježila je 4,7 posto veći promet vozila u odnosu na lani, i to ukupno 138.884. Porast broja vozila pritom je bio na svim naplatnim postajama u odnosu na usporedivi vikenda prošle godine, a najveći od sedam posto bio je na Tunelu Učka.

Prvi put ovog ljeta proteklog je produženog vikenda,  po svim autocestama u Hrvatskoj zabilježen veći promet vozila u odnosu na usporedive vikende prošlog ljeta, pokazuju podaci četiri tvrtke-koncesionara autoceste. Za razliku od srpanjskih vikenda u kojima je po autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) prometovalo nešto manje vozila u odnosu na prošlo ljeto, proteklog je vikenda i HAC zabilježio povećanje prometa vozila.

Vozila je ukupno u četiri dana produženog vikenda, 2. do 5. kolovoza, na HAC-ovim autocestama bilo 728.067, što je njih blizu 99 tisuća ili 6 posto više nego u istom lanjskom vikendu. Za 6,6 posto HAC-u je porastao i prihod od naplaćene cestarine proteklog vikenda, na 38,4 milijuna kuna (bez PDV-a). (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter