Na Windaysima sve o novoj platformi Windowsa 8

Detalj s lanjskog WinDays-a u Rovinju (M. MIJOŠEK)
Detalj s lanjskog WinDays-a u Rovinju (M. MIJOŠEK)

Jedna od najvećih i najvažnijih informatičkih konferencija u Hrvatskoj, trinaesti po redu Microsoft WinDays u Umagu će od 22. do 26. travnja okupiti oko 1.500 sudionika, većinom informacijsko-komunikacijskih stručnjaka iz Hrvatske i svijeta.

Po broju sudionika, predavača, tema i tehnoloških dostignuća koje će se predstaviti bit će to jedna od najjačih konferencija do sada, a odvijat će se u turističkom naselju Katoro, u hotelima Sol Garden Istra i Melia Coral.

Očekuje se dolazak 130 predavača-stručnjaka koji će u tri tehnološka i dva poslovna dana predstaviti najnovije Microsoftove proizvode i usluge, ali i trendove koji povezuju ICT industriju, znanost i gospodarstvo.

Tome treba pridonijeti i inovacijska i industrijska strategija Hrvatske čije će prve postavke na Windaysima u sklopu poslovnog dijela predstaviti zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić.

S obzirom da je ova godina za globalni Microsoft najjača po izdanju novih proizvoda, očekuje se da će i tehnološki dio konferencije biti odlično prihvaćen, posebno zbog velikih mogućnosti nove platforme Windows 8 te tzv. pametnih strojeva/robotike što se može proizvoditi i u malim serijama i što se sve više traži u svijetu.

Konferencija se dijeli na dva dijela. Microsoft WinDays13 Technology trajat će od ponedjeljka do četvrtka i bavit će se novim proizvodima, tehnologijama i rješenjima, a neka od njih će baš u Umagu biti premijerno predstavljena na hrvatskom tržištu.

Microsoft WinDays13 Business održat će se u četvrtak i petak, tijekom kojih će se obraditi sve što je potrebno da bi se ostvario poslovni uspjeh u izazovnim uvjetima današnjeg tržišnog okruženja. Uspješni gospodarstvenici predstavit će primjere dobre poslovne prakse, analizirati trenutnu gospodarsku klimu i dati predviđanja gospodarskog razvoja u idućem razdoblju.

Konferenciju organizira tvrtka Microsoft Hrvatska, koja je Umag odabrala nakon devet godina Opatije i tri godine Rovinja, odnosno nakon što su sudionici izrazili želju za promjenom lokacije. (T. KOCIJANČIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter