Na igralištu NK Vodnjan održana 15. olimpijada dječjih vrtića

Mališani iz Vodnjana slave ukupnu pobjedu (Z. STRAHINJA)
Mališani iz Vodnjana slave ukupnu pobjedu (Z. STRAHINJA)

Mališani vodnjanskog Petra Pana pobjednici su 15. Olimpijskog festivala dječjih vrtića što se danas održao na igralištu Nogometnog kluba Vodnjan. Mali domaćini time su stekli plasman na finalna natjecanja županijskog festivala što će se 27. svibnja održati u Medulinu. Na maloj olimpijadi u organizaciji Dječjeg vrtića Petar Pan i Sportske zajednice Grada Vodnjana nastupilo je sedam vrtića, odnosno skupina, s više od 200 mališana raspoređenih u pet disciplina.

Petar Pan je za ukupnu pobjedu sakupio 136 bodova, drugoplasirani vrtić Sunce iz Fažane imao je 118 bodova, a trećeplasirani vrtić Tratinčica iz Barbana 113 bodova. Slijedili su ih Pe-Ga, skupina Petra Pana iz Galižana i Peroja, zatim vrtić Vrtuljak iz Raklja, Dadići iz dječjeg vrtića Dado iz Štinjana i vrtić Zvončica iz Vodnjana.

U nogometu je među djevojčicama prvo mjesto osvojila ekipa Petra Pana, drugo mjesto pripalo je Suncu, a treće skupini Pe-Ga, dok su među dječacima slavili mališani Sunca, pred Petrom Panom i skupinom Pe-Ga. U štafeti 4x25 metara najbrže su bile djevojčice Petra Pana, druge djevojčice Sunca, a treće Vrtuljka. U istoj su disciplini najbrži dječaci bili iz vrtića Petar Pan, za njima iz skupine Pe-Ga, a potom mališani vrtića Sunce.

Na 50 metara najbrže je trčala Nika Cetina (Tratinčica), ispred Katarine Drljepan (Petar Pan) i Lucije Vrtarić (Petar Pan). Među dječacima na 50 metara slavio je Mario Višković (Petar Pan), drugi je bio Damjan Pliško (Vrtuljak), a treći Roko Grošeta (Sunce). U disciplini skok u dalj najbolja je bila Majda Delimehić (Pe-Ga), druga je bila Hajdi Fornažar (Vrtuljak), a treća Ena Bilobrk (Dadići), dok je prvo mjesto među dječacima osvojio Leonard Butković (Pe-Ga), drugo Issa Vragović (Pe-Ga), a treće Ian Kekić (Dadići). Ameli Biletić (Tratinčica) pobijedila je u disciplini bacanja loptice, druga je bila Lana Mošnja (Tratinčica), a treća Marija Atlija (Petar Pan), dok je pobjeda među dječacima pripala Gabrielu Dobutoviću (Tratinčice), drugi je bio Damijan Draščić (Pe-Ga), a treći Mihael Aničić (Sunce). Pokal za fair-play pripao je Dadićima, kao najmanjoj, ali najupornijoj ekipi. (Z. STRAHINJA)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter