Na Hvaru izgorjelo 45 hektara borove šume

Ilustracija (G. Šebelić/CROPIX)
Ilustracija (G. Šebelić/CROPIX)

U požaru koji je jutros nešto poslije 10 sati buknuo između mjesta Zavala i Sučurje na otoku Hvaru izgorjelo je oko 45 hektara borovine i niskog raslinja, a gasi se i požar koji je poslijepodne izbio nedaleko Marine, doznaje se od glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine.

Vatru je na Hvaru gasilo 70 vatrogasaca i četiri kanadera, a situacija je u 14 sati već bila pod nadzorom. Neslužbeno se doznaje da je policija nedugo nakon izbijanja ovoga požara objavila potragu za osobama koje su na Hvaru ukrale gliser i njime pobjegle put Korčule, no nakon određenog vremena je potraga obustavljena jer je utvrđeno da se te osobe ne dovode u vezu s požarom na Hvaru.

Dok su se vatrogasci borili s vatrom na Hvaru oko 13 sati je buknuo novi požar i to u u mjestu Svinca kod Marine, na samoj granici sa Šibensko-kninskom županijom.

Glavina je za Hinu izjavio da gori borovina u neposrednoj blizini kuća, no niti jedan objekt nije ugrožen. U gašenju sudjeluju i zračne snage, a promet se na cesti odvija naizmjenično jednim kolničkim trakom.

"S obzirom da tamo vatru gase kanaderi i to će se dovesti pod kontrolu vrlo brzo", izjavio je Glavina. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter