Na HRT-u ove jeseni Doležal, Ferlin, Ogresta…

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska radiotelevizija predstavila je jučer svoje jesenske adute i to tako da je pred sedmu silu stavila tridesetak onih koji će u novim formatima aktivno sudjelovati. A tamo, za stolovima i znana lica i neki novi ljudi koji bi trebali, kako je rečeno, vratiti povjerenje gledatelja u javni servis.

Sanja Doležal će biti dijelom voditeljske ekipe redizajnirane emisije "Dobro jutro, Hrvatska". Sociolog, ljubavolog Bruno Šimleša će se po prvi put okušati u voditeljskoj ulozi na Drugom u formatu "Svaki dan, dobar dan". Šarmantni dvojac mladih znanstvenika Marko Košiček i Saša Ceci će na HRT3 voditi emisiju "Treći element".

Pa, ako se sublimirati rečeno i viđeno da, jesen donosi shemu koja će biti vedra, društveno širokopojasna, informativna, edukativna i koješta drugo.

Zoran Vakula, Željka Ogresta i Ana Tomašković, znana kao voditeljica televizijske emisije "Normalan život", novi su radijski glasovi.

"Dobro jutro, Hrvatska" predstavila je Vesna Karuza, najavljena kao šefica svih promjena. Promjene su te da će DJH imati i svoje subotnje izdanje, da su među voditeljima i Nevena Rendeli i Robert Ferlin, da su redizajn "preživjeli" Karmela Vukov Colić i Davor Meštrović.

Emisije, one stare koje su preživjele, spomenute su ovlaš, poput "Nedjeljom u 2". Od "veterana" tu je zato bila Daniela Trbović, jer ćemo se, makar jednom tjedno, opet penjati na "8. kat". Novi su stolci i tepisi, a ista je stara voditeljica s novim cipelama i istom plaćom, pojasnila je Daniela. Tarik Filipović pokušao je objasniti pravila novog kviza zvanog "Potjere". A na HRT4 ići će i politički polusatni talk show Katje Kušec. (Siniša PAVIĆ, snimio Denis LOVROVIĆ)

Nevena Rendeli prekršila HRT-ov Etički kodeks

Etičko povjerenstvo HRT-a zaključilo je da je novinarka i urednica Nevena Rendeli prekršila interni Etički kodeks za novinare i kreativno osoblje jer je bez odobrenja glavnog ravnatelja snimila reklamnu kampanju za zagrebački Arena centar, doznaje se na javnoj radio-televiziji. Rendeli je pak u svom pisanom odgovoru, ali i osobno pred povjerenstvom kazala da je ugovor s trgovačkim centrom potpisala prije stupanja na snagu Etičkog kodeksa te da je usmeno odobrenje za kampanju dobila od tadašnjeg glavnog urednika HTV-a Brune Kovačevića. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter