Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona oko 5 km

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb te Paški most i Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku otvoreni su za sve skupine vozila. Promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora, i obrnuto prema unutrašnjosti, kao i na većini cesta u priobalju.

Zbog vjetra, na dionici autoceste A7 Draga-Šmrika i dionici Jadranske magistrale između Bakra i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Autocesta A1:

   kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 km, a kod naplatnih postaja Demerje oko 2 km;

    između čvorova Novigrad i Jastrebarsko u smjeru Zagreba prometuje se otežano (autobus je u kvaru na vijaduktu Drežnik - 41. +050 km, a završen je očevid druge prometne nezgode na 37. +050 km).

Autocesta A2 Zagreb-Macelj:

    promet je vrlo gust u smjeru Slovenije, vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Frukov Krč;

    kod naplatnih postaja Trakošćan kolona je duga oko 3,5 km.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

    kod naplatnih postaja Bregana u smjeru Slovenije kolona vozila je duga oko 1 km.

Autocesta A7 GP Rupa-čvor Diračje

    kod graničnog prijelaza Rupa u smjeru Slovenije kolona je duga oko 2 km;

    vozila se na čvoru Rupa povremeno preusmjeravaju na GP Rupu, zbog gužve na GP Pasjak (kolona kod GP Pasjak je duga oko 3 km).

Istarski ipsilon:

    zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na izlasku kolona je duga oko 5 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

    kod tunela Učka nema dužih čekanja.

Most Krk:

   u smjeru otoka kolona je duga oko 3 km, a u smjeru kopna vozi se u koloni već od Malinske.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas, 20. kolovoza, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Slavoniji, Baranji, Gorskom kotaru i Lici. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići gdje se vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze s upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Na autocesti A7, od 18:00 sati dana 20.08. do 14:00 sati dana 21.08. bit će zatvoren pretjecajni trak od 6. +300 km do 5. +300 km u smjeru graničnog prijelaza Rupa zbog postavljanja nadzornog punkta PU Primorsko-goranske gdje će se zaustavljati teretna vozila koja prometuju u smjeru graničnih prijelaza. Promet ostalih vozila teći će samo voznim trakom, a u smjeru Zagreba vozit će se bez posebnih ograničenja.

Za sav promet zatvorene su ceste:

    DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;

    DC502 Smilčić-Pridraga;

    ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

    DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić;

    DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;

    DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

IZVANREDNI PRIJEVOZ:

    Zbog izvanrednog prijevoza sa skupom vozila, od 20.8. od 20:00 sati do 21.8. do 23:45 sati od graničnog prijelaza Bajakova do Gospića moguće su smetnje i povremeni zastoji na relaciji: čv. Lipovac (A3)-čv. Popovača - DC36 - ŽC3124 - DC43 - čv. Ivanić Grad - A3-čv. Ivanja Reka - čv. Lučko - A1 - čv. Gospić- DC534 - DC25 - DC50 - NC590920

(GI)


Podijeli: Facebook Twiter