Na granične prijelaze u Istri stižu dodatni policajci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na graničnim prijelazima između Hrvatske i Slovenije koji se nalaze na području Istre radit će tijekom turističke sezone dodatni policijski službenici, dok će se prijelazi opremiti i novom tehničkom opremom.

U Uredu glavnog ravnatelja policije Marka Srdarevića kažu da se "trenutno ne planira ukidanje zajedničke granične kontrole između granične policije Republike Hrvatske i Republike Slovenije na području Istarske županije".

Iz MUP-a također poručuju "kako granična policija Republike Hrvatske od početka primjene Uredbe EU 2017/458 i provođenja sustavnih provjera nad svim putnicima konstantno poduzima mjere i radnje koje za cilj imaju povećanje protočnosti prometa putnika preko graničnih prijelaza, a time i smanjenje čekanja prilikom prelaska granice".

"U tu svrhu granični prijelazi na području Istarske županije opremit će se dodatnom tehničkom opremom, a tijekom turističke sezone dodatni broj policijskih službenika bit će raspoređeni na granične prijelaze. Svakodnevno se koordinira rad s graničnom policijom Republike Slovenije te ovisno o konkretnoj situaciji na pojedinom graničnom prijelazu iznalaze rješenja kojima se nastoji pridonijeti većoj sigurnosti i protočnosti putnika", odgovorili su na upit našeg lista o možebitnom ukidanju zajedničke kontrole putnike na graničnim prijelazima. Takvu je mjeru hrvatska policija nedavno predložila slovenskim kolegama na graničnom prijelazu Bregana - Obrežje. (D. G.)



Podijeli: Facebook Twiter