Na granici zaplijenjeno više od 46 kg marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na graničnom prijelazu Klek na ulazu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine u zadnjih sedam dana zaplijenjeno 46 kilograma i 380 grama droge marihuane u vrijednosti od oko 700 tisuća kuna, što bi u uličnoj prodaji naraslo na oko 2,3 milijuna kuna, izvijestili su danas na konferenciji za novinare predstavnici dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Na konferenciji za novinare govorili su voditelj službe kriminalističke policije Đuro Đurković, načelnik Postaje granične policije Metković Zoran Pulić, te glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero. Droga je pronađena u prerađenim prtljažnicima dvaju osobnih vozila.

Prva zapljena bila je 10. studenog kada je u mercedesu kojim je upravljao 38-godišnji Albanac pronađeno 58 paketa marihuane ukupne težine 31 kilogram i 420 grama. U četvrtak, 14. studenoga na istom graničnom prijelazu u BMW-u, kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Makedonije, tijekom granične kontrole pronađeni su paketi s ukupno 14 kilograma 959 grama marihuane.

Obojici krijumčara određen je istražni pritovor. Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane je oko 700 tisuća kuna, a u uličnoj prodaji na području Hrvatske vrijednost bi se popela na oko 2.300.000 kuna, rečeno je na konferenciji za novinare. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter