Na granici s Crnom Gorom otkriveno 35 kg marihuane

Ilustracija (arhiva GI)
Ilustracija (arhiva GI)

Više od 35 kilograma marihuane otkriveno je na graničnome prijelazu između Hrvatske i Crne Gore u automobilu albanskog državljanina, a procjenjuje se da bi se od preprodaje te droge na ulici u Hrvatskoj moglo zaraditi oko milijun i 750 tisuća kuna.

Dubrovačko-neretvanska policija izvijestila je danas da su jučer na prijelazu Karasovićima hrvatski policajci i carinici pri graničnoj kontroli uočili preinake u podnožju automobila albanskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnji Albanac.

U posebno izrađenom spremniku pronađena su 23 paketa marihuane ukupne težine 35 kilograma i 656 grama.

Tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 525 tisuća kuna, a ta bi količina, navodi policija, u uličnoj preprodaji u Hrvatskoj dosegnula vrijednost od 1,75 milijuna kuna.

Vozač je uhićen te je nakon kriminalističke istrage, uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predan pritvorskome nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Od početka godine na graničnome prijelazu Karasovićima bilo je 120 zapljena različitih vrsta droga, a ukupno je zaplijenjeno 327 kg marihuane te više od 26.500 raznih vrsta tableta i opojnih droga. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter