Na Goricici zasukali rukave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pekli su kolace, slagali stolove i klupe, prodavali karte i radili za šankom. Preko cetrdeset volontera iz Mjesnog odbora Buzet; lijecnika, inženjera, ekonomista, prijevoznika, srednjoškolaca..., trecu godinu za redom zasukalo je rukave i ukljucilo se u organizaciju pucke fešte Sv. Ane na Goricici kojom se prikuplja novac za obnovu istoimene crkvice u gradskom vlasništvu.

Humanitarnu stranu pucke fešte svojim dolaskom, uoci odmora na Bracu, podržao je Davor Radolfi, prepoznatljiv kao pjevac latino izricaja. Spremno se ukljucio u "gastro show" te pokazao da se dobro snalazi i u kuhinji te da mu pripremiti dva jaja na oko s crnim ljetnim tartufom ne predstavlja nikakvih problema.

U pripremi gastro delicije okušali su se i posjetitelji, a estradne boje susjedne "Dežele" branio je slovenski dvojac glazbenika iz Ansambla Saša Avsenika koji je natjecanju dao medunarodnu notu. Kao gostujucim kuharima dozvoljeno im je da pripreme tri jaja, jedno više od predvidenih propozicijama. - Eto što ti je hrvatska gostoljubivost!!!, moglo se cuti iz publike.



Iako je za show cooking oformljen strucan žiri pod predsjedanjem dogradonacelnika Siniše Žulica, odustalo se od natjecateljskog karaktera i svi sudionici proglašeni su najboljima.

Tvrtka Zigante tartufi vec se tradicionalno ukljucila u pucku feštu prezentacijom svojih proizvoda dok je ugostitelj ?ino Rušnjak nudio domaca autohtona jela. Giancarlo Zigante prognozirao je jednu dobru tartufarsku sezonu te rekao da je maloprodajna cijena crnog tartufa, višestruko jeftinijeg od bijelog tartufa, trenutno dvije i pol tisuce kuna po kilogramu.

Objavljeni su rezultati natjecaja Radio Zone koja je u sklopu projekta "Postani autor hita", prvi put odabrala autora hita na buzetskom kaj dijalektu, ukljucujuci i ca, te talijanski dijalekt. Najbolji je proglašen tekst pjesme "Jugo" Sanje Biloslav iz Grožnjana.

Za glazbeni program bili su zaduženi muška klapa Boškarin, Replay band te Ansambel Saša Avsenika. Harmonikaš i voditelj mladog oberkrainer orkestra je unuk legendarnog Slavka Avsenika.


Podijeli: Facebook Twiter