Na glasanje i u montažne kontejnere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Istarskoj županiji koja cini dio 8. izborne jedinice bit ce 283 redovna biracka mjesta, od cega 145 u deset istarskih gradova te 138 u 31 opcini. Na internetskoj stranici Istarske županije www.istra-istria.hr objavljen je popis birackih mjesta u Istarskoj županiji s adresama te naselja iz kojih ce biraci na dolaziti na glasanje 4. prosinca.

Pula rekorder

Pula je rekorder po broju birackih mjesta - 43, što je i ocekivano jer ona ima najviše biraca u županiji. Po jedno biracko mjesto je u opcinama Bale, Funtana i Sveti Petar u Šumi.

Glasat ce se u djecjim vrticima, školama, društvenim i lovackim domovima, klubovima umirovljenika, opcinskim zgradama, prostorijama mjesnih odbora i turistickih zajednica, ali i u sportskim i plesnim dvoranama. Biracka mjesta ugostit ce i zajednice Talijana, prostorije raznih udruga i tvrtke poput HEP-a, kao i u pucka otvorena ucilišta te muzeji poput Zavicajnog muzeja u Rovinju i Muzeja Parenzane u Livadama.

Od cetiri biracka mjesta u opcini Karojba, dva ce biti u montažnim objektima postavljenima samo za tu svrhu - u Škropetima kod igrališta te u Rakotulama pored društvenog doma u Radoslavima. U montažnom objektu ce glasati i biraci na birackom mjestu Kunj u opcini Raša, a u uredskom kontejneru na trgu ispred župne crkve u Bacvi biraci opcine Višnjan s birackog mjesta Bacva.

U župnom stanu su biracka mjesta Loborika u opcini Marcana i Brig u opcini Vižinada. Glasanje ce biti održano i u nekoliko privatnih kuca, i to na birackom mjestu Valice u gradu Buzetu, Škopljak u opcini Gracišce, Lesišcina u opcini Lupoglav i Topid u opcini Raša.

Privremeni upis

Ima i osam posebnih birackih mjesta za birace koji glasaju izvan mjesta prebivališta, a privremeno su upisani u popis biraca na podrucju Istre. U OŠ u Bujama ce moci glasati privremeno upisani u popis biraca u Bujama, Brtonigli, Grožnjanu i Oprtlju.

Za privremeno upisane u Buzetu i Lanišcu biralište je Fontana-Sjever u Narodnom domu u Buzetu. U klubu umirovljenika u starom Labinu glasaju privremeno upisani u Labinu te opcinama Kršan, Raša, Pican i Sveta Nedelja. U Spomen domu u Pazinu glasaju oni privremeno upisani u Pazinu te opcinama Cerovlje, Gracišce, Lupoglav, Karojba, Motovun, Sveti Petar u Šumi i Tinjan.

U djecjem vrticu Radost u Porecu glasat ce privremeno upisani u popis biraca Poreca, Funtane, Kaštelir-Labinaca, Svetog Lovreca, Tar-Vabrige, Višnjana, Vižinade i Vrsara.

U pulskoj osnovnoj školi Centar ce moci glasati privremeno upisani u popis biraca Pule, Vodnjana, Barbana, Fažane, Ližnjana, Marcane, Medulina i Svetvincenta. U rovinjskom Domu kulture glasaju privremeno upisani u Rovinju, Balama, Kanfanaru i Žminju. OŠ Marija i Lina u Umagu je mjesto glasanja za privremeno upisane birace u popis Umaga i Novigrada. (Selvina BENIC)


Podijeli: Facebook Twiter