Na Giardinima sajam cvijeća


Na Giardinima je započeo sajam cvijeća kojeg organizira pulski proizvođač cvijeća "Flora Istra", a koji će trajati do subote. Izlagača je nešto manje nego prethodnih godina. No, kako nam je navela jedna od prodavačica neki se sajmovi preklapaju pa su mnogi odlučili jedan dan ostati na riječkom, a onda doći u Pulu.

Uz uobičajeno cvijeće, od maćuhica po tri kune, preko ukrasnih kupusa po 20 kuna, ili hortenzija od 50 kuna naviše, mogu se na sajmu pronaći i male masline po 120 kuna, ali i neki noviteti. Tako smo, na primjer, kod izlagača iz obrta "Ciklama" ugledali zanimljivu ukrasnu lipu, dok je rasadnik "Krklec" iz Varaždina donio u naš grad i dva noviteta - pepino i kanadski hibiskus.

- Riječ je o jestivom voću, podrijetlom iz južne Amerike koji okusom podsjeća na dinju, a može se uzgajati u tegli ili posaditi u vrt. Kanadski ili močvarni hibiskus poseban je po tome što ima nekoliko puta veće cvijetove nego obični, narastu čak do 25 centimetara. Trajan je, može prezimiti u vrtu, kada nestaje, no u proljeće ponovo baca mladice, pojasnila nam je prodavačica.

Na sajmu se, osim cvijeća mogu kupiti i razni proizvodi od drva. Kako doznajemo od Sanje Novak iz Varaždina koja se bavi proizvodnjom drvenih stvari na sajmu se mogu pronaći brojne drvene potrepštine za kuću, košare, ali i igračke. Sajam se održava do subote od 9 do 18 sati. (B. PETROVIĆ; snimio: D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter