Na Giardinima povrtna fritaja od tisuću jaja

U fritaji je bilo sezonskog povrća i pancete
U fritaji je bilo sezonskog povrća i pancete

Tko se danas ujutro našao na Giardinima u Puli mogao je pojesti odličan doručak, pun proteina i vitamina. Tamo se naime, u sklopu prvog jesenskog Istrafešta, gastromanifestacije u organizaciji pulske Turističke zajednice i Udruženja obrtnika, spremala megafritaja od čak tisuću jaja. Kako doznajmo od glavnog kuhara Gracijana Jurmana, u nju je dodano sezonsko povrće te panceta. Uz to se služila svježa salata, krastavci u umaku od vrhnja te pohani malancani.

Uz gastronomski dio, po promotivnim su se cijenama na Giardinima prodavali med, vino, sir te domaće povrće. Na štandu Tomislava Capara ugledali smo i jednu novost - Didinu mast.

- Riječ je o potpuno prirodnom proizvodu koji spremamo po receptu koji je naraštajima u obitelji. Suprugin djed recept je dobio iz jednog samostana i od tada je bio glavni u selu kada se radilo o opekotinama. Jer, mast liječi opekotine, ojedine i rane, a usto se ne lijepi se za ranu niti gazu, veli Capar. Očekivano, nije nam htio reći od kojih je sastojka mast pripravljena.

Kako doznajemo od Marinele Kolić iz TZ-a, idućeg ponedjeljka, 30. rujna, na Giardinima će se pripremati bakalar s posuticama. Manifestacija počinje u 10 sati, a u slučaju kiše održat će se idućeg dana. (B. PETROVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter