Na Forumu 360° - 3D History Mapping

Uređenje pročelja privodi se kraju
Uređenje pročelja privodi se kraju

U sklopu projekta "360° - 3D History Mapping" sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) privodi se kraju obnova fasade na dijelu nestambene grade Sergijevaca 2, te se postavlja skela na glavno pročelje zgrade Forum 8. Radovi su započeli u prosincu prošle godine, a izvodi ih pulsko građevinsko poduzeće Navi Coop d.o.o., dio su projekta vrijednog 2,8 milijuna kuna, a koji će se gotovo u cijelosti financirati sredstvima Ministarstva turizma i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Gradu Puli je na natječaju, od strane Ministarstva turizma, odobreno 1,5 milijuna kuna za realizaciju preduvjeta projekta "360° - 3D History Mapping". Nakon dobivenih sredstava Grad je, putem Castrum Pula 97 d.o.o. kao upravitelja zgrade, uspješno kandidirao projekt energetske obnove nestambene zgrade Sergijevaca 2/Forum 8, za što je od Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao više od milijun kuna, odnosno 40 posto opravdanih troškova energetske obnove zgrade. Tim sredstvima okončat će se obnova pročelja zgrade, kompletne stolarije i krovišta, te će se unutar same zgrade sanirati zidovi čime će se značajno povećati energetska učinkovitost.

Izradit će se toplinska izolacija zidova postavom gips-kartonske ploče s toplinskom izolacijom i parnom branom s ispunom od kamene mineralne vune.

Završetkom radova na glavnom pročelju zgrade Forum 8 obnovit će se dio fasade zgrade koja gleda prema parkiralištu Stara tržnica. U sklopu projekta "360° - 3D History Mapping" u tijeku je i priprema natječajne dokumentacija za obnovu dijela fasade na zgradi Forum 2. Okončanje radova predviđa se do početka turističke sezone.

Riječ je o projektu 360º 3D mapping kojim će se u večernjim satima na Forumu na svim pročeljima zgradama projicirati 10-minutni animirani povijesni film o najvažnijim povijesnim događajima tijekom razvoja grada Pule u krugu od 360º u 3D tehnici. Kako za je tehničku realizaciju potrebno zadovoljiti minimalne uvjete, pročelja zgrada na Forumu moraju biti renovirana za što bolji prikaz mappiranja. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter