Na Forum stigle božićna jelka i svjetleća kugla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Adventski ugođaj polako se iz dana u dan sve više osjeća i u našem gradu. Blagdansko ukrašavanje Pule nastavlja se svakodnevno, a danas je tako na pulski trg Forum stigla i tradicionalna Božićna jelka koja je i ove godine postavljena između Komunalne palače i Augustovog hrama.

Nakon toga vrijedni su djelatnici započeli s postavljanjem ostalih svjetlosnih ukrasa na glavnom pulskom trgu na kojem se svake godine uz dobru zabavu ispraća Stara i dočekuje Nova godina. Kada završe s instalacijama, nad Forumom će, kao i prijašnjih godina, zasjati najveća svjetleća kugla u Europi, promjera četiri metra s 3.500 lampica.

Iz dana u dan velike su promjene vidljive i na Giardinima na kojima će za tri dana svoja vrata ponovo otvoriti svima draga Čarobna šuma, ali i adventske kućice koje će šetače ponovo mamiti divnim rukotvorinama, mirisima i okusima koji će se ovdje naći u ponudi. Pokraj Giardina, na Portarati, već je postavljena i pozornica na kojoj će se izmjenjivati raznovrsni bendovi koji će zabavljati Puljane i njihove goste u sklopu već tradicionalne Rocktarate.

Jedino je omiljeno klizalište ove godine promijenilo svoju lokaciju i sa Karoline preselilo na novouređeni Trg kralja Tomislava gdje će se ove godine moći klizati pod zvijezdama jer neće biti natkriveno šatorom kao i do sada, a svi željni klizanja moći će uživati u ovim zimskim radostima već od prekosutra za kada je najavljeno svečano otvorenje.

Grad Pula i ove godine je pripremio bogat adventski mjesec s čak 200 programa na 50 različitih lokacija u gradu, među kojima su brojni koncerti, predstave i radionice namijenjene najmlađima. (Napisala i snimila P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter