Na FET-u slobodno 210 upisnih mjesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dekanica prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović, prodekanica za nastavnu djelatnost doc.dr.sc. Ksenija Černe i izvanredna profesorica dr.sc. Violeta Šugar na današnjoj su konferenciji za novinare izvijestile o novinama vezanim uz upise na diplomske studije Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" i certifikaciju FET-a prema normi ISO 9001:2015.

O upisima na diplomske studije za akademsku godinu 2017./18. govorila je prodekanica za nastavnu djelatnost koja je istaknula da prijave studijskih programa traju do 29. rujna u 12 sati; rang liste će biti objavljene 30. rujna, a upisi na studije kreću 3. listopada prema rasporedu koji će biti objavljen na mrežnim stranicama www.fet.unipu.hr, gdje se mogu pronaći i sve relevantne informacije i natječaj za upis na I. godinu sveučilišnih diplomskih studija.

Uvjeti upisa na studij

Sveučilišni diplomski studij mogu upisati sveučilišni prvostupnici ekonomije(180 ECTS) bez razlikovnih ispita ukoliko upisuju isti studijski smjer, odnosno uz polaganje razlikovnih predmeta ako ne upisuju isti smjer. Sveučilišni prvostupnici nesrodnih područja te prvostupnici srodnih fakulteta i programa, uz uvjet polaganja razlikovnih predmeta te stručni prvostupnik uz svjedodžbu o završenom stručnom studiju i potvrdu o položenim razlikovnim ispitima.

Što se tiče slobodnih upisnih mjesta, na Ekonomiji ima 15 mjesta uz potporu Ministarstva te deset mjesta za studiranje uz rad. Na sveučilišnom studiju Poslovna ekonomija ima 125 upisnih mjesta uz potporu Ministarstva, dok je za izvanredni studij osigurano 60 upisnih mjesta. Na svakom od pet studijskih programa ima po 25 upisnih mjesta, dok je kod studijskog programa Turizam i razvoj, za studiranje uz rad, zbog povećanog interesa broj upisnih mjesta udvostručen, pa ta kvota iznosi 20 mjesta.

- Ono što posebno treba istaknuti je činjenica da u akademskoj godini 2017./18. studijski program Poslovna informatika ulazi u STEM područje. Dakle, to je sada program koji će poticati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kazala je dekanica prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović.

Provedbom vanjskog certifikacijskog audita 6. srpnja je završen projekt implementacije Sustava upravljanja kvalitetom FET'Q te je  Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" odobrena certifikacija prema normi ISO 9001:2015. Tijekom protekle tri godine, sukladno zahtjevima te norme, definiran je i dokumentiran temeljni proces, a to je nastava, izrađena je Strategija razvoja FET-a do 2020. godine, pripadajući Akcijski plan, a organizirano je više edukativnih i savjetodavnih radionica za djelatnike. Uređeni su i ujednačeni načini postupanja u svim ostalim aktivnostima kako bi djelatnicima i studentima bilo omogućeno brže, jednostavnije i kvalitetnije dolaženje do traženih informacija i ispunjavanje obveza.

Kvaliteta na 1. mjestu

- Norma ISO 9001:2015 nam je pomogla da još bolje uredimo svoje aktivnosti i pronađemo rješenja kojima ćemo svim dionicima pružiti višu kvalitetu, kazala je izv.prof.dr.sc Violeta Šugar, voditeljica projekta uvođenja Sustava upravljanja kvalitetom FET'Q.

Istaknula je kako je ovo veliko postignuće, ali i obaveza za sve dionike, zaposlene studente, suradnike i poslovne partnere da se FET'Q nastavlja razvijati i poboljšavati.

- Kvaliteta je proces i ostvaruje se u kontinuitet, u kružnom ciklusu planiranja, provedbe, provjere i aktivnosti poboljšanja. FET'Q kako smo nazvali naš Sustav asocira na kvalitetu (Q-quality)  i na kvocijent, primjerice inteligencije, i tome slično, ali prije svega na to da se FET obavezao na kontinuirano unapređivanje i poboljšavanje svih svojih aktivnosti, što je deklarirano u Politici kvalitete. Dobivanjem certifikata ISO 9001:2015 FET je na početku puta kvalitete, kao što su i naši studenti nakon dobivanja diplome na početku cjeloživotnog učenja i rada na sebi, zaključila je Šugar. (Leonid SLIJEPČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter